Smaksopplevelser og nye sko

Når man oppdager mye forskjellig i kjøleskapet som bør spises innen kort tid, det er da man kan eksperimentere med smaker. Det er ofte slik jeg henter inspirasjon, tilfeldigheter samt det å våge. Fiskekaker med quinoa, guacamole og søt salsa Fiskekaker: [...]

Fylte portobello

En ny fin uke står for tur, og vi som har sommerværet på plass er jo ekstra heldige! Det er mandag, og det betyr som vanlig kjøttfri dag her hos meg; Fylte portobello Oppskrift: (2 porsjoner) 4 portobellosopp 1 aubergine [...]

[AROMATERAPI] Patchouli

Patchouli (også kalt patsjuli) er en velduftende eterisk olje av patchouliplanten som virker balanserende og lett beroligende, virker som et afrodisiakum, passer for hud og hår, mot insekter og som parfyme. Plante: Patchouli (Pogostemon cablin) Familie: Leppeblomstf (Labiatae) Voksested: Indonesia Plantedel: Blad [...]

Mild soppcurry med ovnsstekte grønnsaker

Å ovnssteke grønnsakene før du bruker dem i en curry er en super idè. Gulrøttene blir for eksempel så mye søtere og godere, og du får virkelig frem den gode blomkålsmaken. Det gir en ekstra piff, rett og slett. Vil [...]

Finnbiff

Jeg er født i Vadsø. Vi flyttet derfra da jeg fortsatt var baby, og det eneste minnet jeg har fra oppveksten som knytter meg til landsdelen er den fantastiske finnbiff-gryta mamma hadde fått oppskrift på mens vi bodde der. Den havnet [...]

Middag for under 100-lappen: Wok med chilisopp

Middag til 4 personer for under 100 kroner

Dere som har fulgt bloggen en stund husker kanskje denne oppskriften fra før. Det er en kjempegod wok med spicy, chilimarinerte sjampinjonger. Billig og godt!

Hvor mange? Nok til 4 personerHvor lenge? 1 time + [...]

Nyttårs-tapas

Hei hå, fine folk! Julemiddagen er vel overstått antar jeg. Her ble det cava til forrett og deretter deilig julestek og vegisterkaker med diverse tilbehør. Altfor mye soyavaniljeis med altfor syndig usunn karamellsaus til dessert. Kjenner det ennå i magen, så mett [...]

Høstgryte med Kantareller

Dette er en kjempegod høstgryte som lages med rødvin og gode råvarer. denne gryten kan stå å småputre i mange timer og kjøtte tblir bare bedre og bedre, eller du kan velge et godt og mørt kjøttstykke så slipper du å bruke mer enn en times tid på gryten. Til en slik rødvinsgryte er det naturligvis godt med litt rødt i glasset også og som de gjør i Frankrike serveres denne med ferske fine bagetter. Til fire [...]

Fylte portobello

En ny fin uke står for tur, og vi som har sommerværet på plass er jo ekstra heldige! Det er mandag, og det betyr som vanlig kjøttfri dag her hos meg; Fylte portobello Oppskrift: (2 porsjoner) 4 portobellosopp 1 aubergine [...]

Smaksopplevelser og nye sko

Når man oppdager mye forskjellig i kjøleskapet som bør spises innen kort tid, det er da man kan eksperimentere med smaker. Det er ofte slik jeg henter inspirasjon, tilfeldigheter samt det å våge. Fiskekaker med quinoa, guacamole og søt salsa Fiskekaker: [...]

[AROMATERAPI] Patchouli

Patchouli (også kalt patsjuli) er en velduftende eterisk olje av patchouliplanten som virker balanserende og lett beroligende, virker som et afrodisiakum, passer for hud og hår, mot insekter og som parfyme. Plante: Patchouli (Pogostemon cablin) Familie: Leppeblomstf (Labiatae) Voksested: Indonesia Plantedel: Blad [...]

Mild soppcurry med ovnsstekte grønnsaker

Å ovnssteke grønnsakene før du bruker dem i en curry er en super idè. Gulrøttene blir for eksempel så mye søtere og godere, og du får virkelig frem den gode blomkålsmaken. Det gir en ekstra piff, rett og slett. Vil [...]

[HELSE] Oljeskylling (oil pulling) – skyll bort bakteriene!

Oljeskylling – eller oil pulling på engelsk, er en tradisjonell ayurvedisk folkemedisin hvor bakterier elimineres når munnen skylles med olje. Det skal ikke bare gi bedre munnhygiene og tenner, men også kunne helbrede hodepine, migrene , diabetes m.m. Kan noe [...]