Hjortesteik med fløtesopp og tomat
En enkel middag som de fleste kan få til. Hjortesteik står på menyen. Hjortesteik er kanskje ikke noe de aller fleste har liggende i fryseren, men du trenger selvsagt ikke bruke hjortesteik til denne retten. Har du svinesteik, lammesteik eller [...]
Smaksopplevelser og nye sko
Når man oppdager mye forskjellig i kjøleskapet som bør spises innen kort tid, det er da man kan eksperimentere med smaker. Det er ofte slik jeg henter inspirasjon, tilfeldigheter samt det å våge. Fiskekaker med quinoa, guacamole og søt salsa Fiskekaker: [...]
Fylte portobello
En ny fin uke står for tur, og vi som har sommerværet på plass er jo ekstra heldige! Det er mandag, og det betyr som vanlig kjøttfri dag her hos meg; Fylte portobello Oppskrift: (2 porsjoner) 4 portobellosopp 1 aubergine [...]
Søtt og salt
Hei dere! Enkle måltider i en travel hverdag er gull verdt noen ganger, og jeg vet at det er mange som lurer på hva jeg velger i slike situasjoner. Man har alltids skyr og/eller proteinbar, men jeg foretrekker som regel litt [...]
[AROMATERAPI] Patchouli
Patchouli (også kalt patsjuli) er en velduftende eterisk olje av patchouliplanten som virker balanserende og lett beroligende, virker som et afrodisiakum, passer for hud og hår, mot insekter og som parfyme. Plante: Patchouli (Pogostemon cablin) Familie: Leppeblomstf (Labiatae) Voksested: Indonesia Plantedel: Blad [...]
Rådyrkjøtt med chilidressing og sopp
Rådyrkjøtt med mye godt. En enkel, men særdeles god middag. Bare for å si det med en gang; rådyrkjøttet kan selvsagt byttes ut med annet kjøtt. Om du vil bruke oksekjøtt, kylling eller elg spiller ingen rolle. Jeg anbefaler likevel [...]
Pasta soyanese
I hovudsak likar eg best å lage middag av gode råvarer som grønsaker, bønner og linser, men av og til er det godt å variere med nokon av dei mange soyaprodukta som er tilgjengelege. Eg har fått skikkeleg sansen for det [...]
Finnbiff med øl og brunost
Finnbiff er for de fleste kanskje mer søndagsmiddag enn hverdagsmat, men jeg har dessverre ikke nok helgedager til å spise all den festmaten jeg har lyst på. Derfor må jeg av og til ofre noen kjedelige hverdager for å få… [...]
Mild soppcurry med ovnsstekte grønnsaker
Å ovnssteke grønnsakene før du bruker dem i en curry er en super idè. Gulrøttene blir for eksempel så mye søtere og godere, og du får virkelig frem den gode blomkålsmaken. Det gir en ekstra piff, rett og slett. Vil [...]
Finnbiff
Jeg er født i Vadsø. Vi flyttet derfra da jeg fortsatt var baby, og det eneste minnet jeg har fra oppveksten som knytter meg til landsdelen er den fantastiske finnbiff-gryta mamma hadde fått oppskrift på mens vi bodde der. Den havnet [...]
Spagetti bolognese med Raske Retter
Innlegget er sponset av Raske Retter.
Dette innlegget skriver jeg i forbindelse med Matbloggsentralens utfordring med Raske Retter. Raske Retter er en serie økologiske og naturlige krydderblandinger. Utfordingens tema er “kjapp hverdagsmat”. Retten jeg har laget er en vegetarisk pastarett med [...]
Middag for under 100-lappen: Wok med chilisopp
Middag til 4 personer for under 100 kroner
Dere som har fulgt bloggen en stund husker kanskje denne oppskriften fra før. Det er en kjempegod wok med spicy, chilimarinerte sjampinjonger. Billig og godt!
Hvor mange? Nok til 4 personerHvor lenge? 1 time + [...]
Nyttårs-tapas
Hei hå, fine folk! Julemiddagen er vel overstått antar jeg. Her ble det cava til forrett og deretter deilig julestek og vegisterkaker med diverse tilbehør. Altfor mye soyavaniljeis med altfor syndig usunn karamellsaus til dessert. Kjenner det ennå i magen, så mett [...]
Jeg trodde sesongen var over…
Høstgryte med Kantareller
Dette er en kjempegod høstgryte som lages med rødvin og gode råvarer. denne gryten kan stå å småputre i mange timer og kjøtte tblir bare bedre og bedre, eller du kan velge et godt og mørt kjøttstykke så slipper du å bruke mer enn en times tid på gryten. Til en slik rødvinsgryte er det naturligvis godt med litt rødt i glasset også og som de gjør i Frankrike serveres denne med ferske fine bagetter. Til fire [...]
Pizza m. grønnsaker, mozzarella & spicy tomatsaus
Pizza blir vi jo aldri lei, variasjonsmulighetene er uendelige. Jeg benyttet en tur hjemme til å teste ut pizzabaking på grillen, med den nye pizzasteinen fammen hadde skaffet seg. Det var storsuksess, bunnen ble supertynn, veldig italian style. Pizzadeigen lages [...]
Hjortesteik med fløtesopp og tomat
En enkel middag som de fleste kan få til. Hjortesteik står på menyen. Hjortesteik er kanskje ikke noe de aller fleste har liggende i fryseren, men du trenger selvsagt ikke bruke hjortesteik til denne retten. Har du svinesteik, lammesteik eller [...]
Første sopphøst i hagen: "Braunkappen"
Slikt vokser de i plenen:
Pasta soyanese
I hovudsak likar eg best å lage middag av gode råvarer som grønsaker, bønner og linser, men av og til er det godt å variere med nokon av dei mange soyaprodukta som er tilgjengelege. Eg har fått skikkeleg sansen for det [...]
Fylte portobello
En ny fin uke står for tur, og vi som har sommerværet på plass er jo ekstra heldige! Det er mandag, og det betyr som vanlig kjøttfri dag her hos meg; Fylte portobello Oppskrift: (2 porsjoner) 4 portobellosopp 1 aubergine [...]
Hvilken morkel vokser i hagen vår mon tro?
Litt alternativ kjøkkenhagedyrkning er ikke å forakte! Les mer
Smaksopplevelser og nye sko
Når man oppdager mye forskjellig i kjøleskapet som bør spises innen kort tid, det er da man kan eksperimentere med smaker. Det er ofte slik jeg henter inspirasjon, tilfeldigheter samt det å våge. Fiskekaker med quinoa, guacamole og søt salsa Fiskekaker: [...]
[AROMATERAPI] Patchouli
Patchouli (også kalt patsjuli) er en velduftende eterisk olje av patchouliplanten som virker balanserende og lett beroligende, virker som et afrodisiakum, passer for hud og hår, mot insekter og som parfyme. Plante: Patchouli (Pogostemon cablin) Familie: Leppeblomstf (Labiatae) Voksested: Indonesia Plantedel: Blad [...]
Mild soppcurry med ovnsstekte grønnsaker
Å ovnssteke grønnsakene før du bruker dem i en curry er en super idè. Gulrøttene blir for eksempel så mye søtere og godere, og du får virkelig frem den gode blomkålsmaken. Det gir en ekstra piff, rett og slett. Vil [...]
Aubergine- og soppgrateng
Da var det mandag igjen, og det betyr både starten på en ny uke og en kjøttfri dag! La oss starte med middagen; Aubergine- og soppgrateng Oppi her skjuler det seg mye godt. Oppskrift: (til 1 person) 1 aubergine 5-6 [...]
Rådyrkjøtt med chilidressing og sopp
Rådyrkjøtt med mye godt. En enkel, men særdeles god middag. Bare for å si det med en gang; rådyrkjøttet kan selvsagt byttes ut med annet kjøtt. Om du vil bruke oksekjøtt, kylling eller elg spiller ingen rolle. Jeg anbefaler likevel [...]
Søtt og salt
Hei dere! Enkle måltider i en travel hverdag er gull verdt noen ganger, og jeg vet at det er mange som lurer på hva jeg velger i slike situasjoner. Man har alltids skyr og/eller proteinbar, men jeg foretrekker som regel litt [...]
Bedagelig grønnsaksurr
Middag uten stress.
Denne blir til nesten av seg selv. Det er bare å gi grønnsakene tid til å surre seg møre og fine i stekepanna.
Server med pasta, et dryss paprikaflak og vegan parmesan. Smaker også herlig på chiabatta [...]
Portobelloburger
En digg burger som går utrolig raskt å lage! Bruk gjerne skikkelig grove burgerbrød for å gjøre det sunnere og mer proteinrikt. Eksperimenter med de krydderne og grønnsakene du selv liker best!
Hvor mange? Oppskriften er til 1 burger.Hvor [...]
[HELSE] Oljeskylling (oil pulling) – skyll bort bakteriene!
Oljeskylling – eller oil pulling på engelsk, er en tradisjonell ayurvedisk folkemedisin hvor bakterier elimineres når munnen skylles med olje. Det skal ikke bare gi bedre munnhygiene og tenner, men også kunne helbrede hodepine, migrene , diabetes m.m. Kan noe [...]