Lady &Landstrykeren spagetti
Spagetti og kjøttboller 500 gram god kjøttdeig,Malmin&Orre eller Håland(bland gjerne karbonade og kjøttdeig) 2 fedd hvitløk 1 ts frisk oregano 2 ts frisk persille 50 gram raspet parmesan ost 2 egg 1 dl raspet brød Eller 1 dl knust kavring [...]
[MAT] Økonyheter: Olivenoljer fra O&Co
O&Co reiser årlig til ulike områder rundt Middelhavet på søken etter den beste olivenoljen, basert på strenge kriterier for smak og aroma. Her er tre av årets nye oliveniljer, 2 økologiske og 1 biodynamisk dyrket. En fransk, en spansk og en italiensk olivenolje: [...]
Coleslaw,det beste tilbehør
Coleslaw gav meg et nytt syn på tilbehør da jeg bodde i Usa for mange år siden.Nå som vi har nykål og flotte gulerøtter så er det et fast innslag på sommerbordet og grillkvelder. Min coleslaw består alltid av Hellmanns [...]
Quinoa jewel salad
Rød Quinoa med gulrot, mynteblader, granateple og pinjekjerner. (For recipe in english, scroll down) Jeg elsker quinoa! Det er supersunt og jeg er veldig glad i konsistensen og smaken. Meat-free Monday krever nye spennende retter uten kjøtt. Denne oppskriften er [...]
Rekonstruert Baba Ganoush
I Midt-Østen er denne aubergineretten en storfavoritt. Smakfullt, supersunt og ypperlig til Meatfree Mondays Les videre →
Piggvar og Gulløye fritert i gåsefett
Piggvar er en fantastisk fisk, og Gulløye ditto potet. Poteten har vi ikke prøvd å steke før nå. Dvs. vi friterer både den og fisken. I gåsefett! Det samme gjør vi med aubergine. For både olivenolje og gåsefett er ypperlig [...]
Sild i dill og noe til
Sild hører julen til «Spis sild så blir du snill « hørte jeg alltid når jeg var liten. Jeg er usikker på hva silden gjør med humøret men omega tre og det vi trenger for å holde oss friske i [...]
Oliven og olivenoljen. Historien.
Olivenolje er ikke bare sunt, det har smaksrikdommer og variasjoner som den fineste vin. Og er like god i pasta som til fritering. Og har vært kultivert i mer enn 6.ooo år! Gardasjøen har lenge vært et populært reisemål for [...]
Gullimunns påskelam
Norge er på verdenstoppen i lammekjøtt, tør jeg påstå, sammen med grekerne. Blander man litt norsk og gresk får man et særdeles minneverdig påskemåltid. Les videre →
Olivenbrød med soltørkede tomater og timian
Her er et saftig og godt brød med mye smak. […]
Sellerirotsuppe og søtpotetbrød
Jeg fikk akutt lyst på tjukk grønnsakssuppe med nystekt brød på vei hjem fra jobb en dag forrige uke, og denne oppskriften med suppe og brød fra bunn av er faktisk gjennomførbar på en helt vanlig hverdag. Vel og merke [...]
Om å være seg selv 100 %
spannender Seokanzler binaere OptionenTa det med ro, her er det ingen Paradise Hotel referanser i sikte – jeg snakker om det vidunderlige baconet. Det er for meg bare en type bacon som gjelder. Vet du hvor mye kjøtt det er [...]
Utfordring fra København
Kjære Nada fra København er min matblogger venninne. Jeg ble kjent med henne ifjor da vi fikk hverandre i en utfordring på Matbloggsentralen .Hun er en inspirerende blogger som jeg lærer mye av.Pusekatter har vi også til felles så dette [...]
Fennel, rucola & orange salad
Fennikel, rucola og appelsinsalat (english text below) En frisk og deilig salat som passer perfekt til f.eks hjemmelaget pizza, pai eller en enkel fiskerett. Du trenger: 1 stor fennikel, i så tynne skiver som mulig 1 stor appelsin, segmentert (spar [...]
Lykken er en god venn, litt butterdeig og ganske mange tomater
spannender Seokanzler binaere OptionenDet har kokt på jobb siden september. Og grunnet døgnets 24 timer har enkelte ting måttet forsakes. Bloggen. De ukentlige middagene med venner. Klesvasken har blitt behovsbasert, og jeg er for første gang siden 2008 på fornavn [...]
[MAT] Økonyheter: Olivenoljer fra O&Co
O&Co reiser årlig til ulike områder rundt Middelhavet på søken etter den beste olivenoljen, basert på strenge kriterier for smak og aroma. Her er tre av årets nye oliveniljer, 2 økologiske og 1 biodynamisk dyrket. En fransk, en spansk og en italiensk olivenolje: [...]
Lady &Landstrykeren spagetti
Spagetti og kjøttboller 500 gram god kjøttdeig,Malmin&Orre eller Håland(bland gjerne karbonade og kjøttdeig) 2 fedd hvitløk 1 ts frisk oregano 2 ts frisk persille 50 gram raspet parmesan ost 2 egg 1 dl raspet brød Eller 1 dl knust kavring [...]
Coleslaw,det beste tilbehør
Coleslaw gav meg et nytt syn på tilbehør da jeg bodde i Usa for mange år siden.Nå som vi har nykål og flotte gulerøtter så er det et fast innslag på sommerbordet og grillkvelder. Min coleslaw består alltid av Hellmanns [...]
Inntørket som en sviske eller glinsende som en oliven?
Når jålekremen ikke virker lenger.. Har du sett gresset gro? Ikke jeg heller, men jeg kan se huden min eldes. Og jeg har opp gjennom tidene brukt en formue på de dyreste kremer. Tør ikke tenke på hvordan jeg hadde [...]
Rekonstruert Baba Ganoush
I Midt-Østen er denne aubergineretten en storfavoritt. Smakfullt, supersunt og ypperlig til Meatfree Mondays Les videre →
Klippfisk av loin, – en takknemlig råvare!
Som mange andre er vi veldig glad i klippfisk. Og denne gangen har vi prøvd skinn og benfri loins fra Dybvik. Absolutt et godt produkt for den som ønsker å slippe skinn og benrensing. Klippfisk er egentlig noe av det [...]
Quinoa jewel salad
Rød Quinoa med gulrot, mynteblader, granateple og pinjekjerner. (For recipe in english, scroll down) Jeg elsker quinoa! Det er supersunt og jeg er veldig glad i konsistensen og smaken. Meat-free Monday krever nye spennende retter uten kjøtt. Denne oppskriften er [...]
Potetsalat med pepperrot
Grillsesong er også potetsalatsesong, og det finnes mange andre muligheter enn den klassiske med majones. I går fikk jeg akutt lyst på pepperrot, og dermed ble det salat av små amadinepoteter med dressing av gresk yoghurt, dill, pepperrot og olivenolje (såklart). Pepperrot gir [...]
Smaken av Hellas
En ting jeg skulle ønske jeg kunne bli bedre på, men som mest sannsynlig aldri kommer til å skje er dette med matlaging. Jeg er ikke pessimistisk, jeg har bare innsett mine begrensninger, haha! Jeg synes rett og slett det [...]
Stekt tomat med feta
Kombinasjoen av tomat og feta i en salat er fantastisk - men hva gjør man så når tomaten er virkelig godt moden og veldig kjedelig? Det er ihvertfall en realitet her i hus engang i blant;)Dette var en fin måte [...]
Laks med ingefær og sitron, serveret med stekt blomkålsris
Jeg er sikker på at det er flere enn meg som til tider kan finne det litt vanskelig å få ned alle de grønnsakene man nå blir anbefalt om dagen - spesielt om man er litt kjørt tørr i gulerøtter… [...]
Pasta med blomkål og ansjos… Ja, ansjos!
Det er en del italienske retter som har ansjos som en av hovedrolleinnehaverne. Jeg vet hva du tenker. Du er rimelig skeptisk? Det var i utgangspunktet jeg og. Ansjos er for meg noe Gerhardsen og dem spiste på skiva, og [...]
Tomatsild
Til ære for våre svenske venner, serverte vi også silderetter […]
Breasola med tomat og ruccola
Bresaola er den italienske varianten av lufttørket saltet biffilet som […]
Gullimunns påskelam
Norge er på verdenstoppen i lammekjøtt, tør jeg påstå, sammen med grekerne. Blander man litt norsk og gresk får man et særdeles minneverdig påskemåltid. Les videre →