Have a chocolate cake for dinner
Det var kake som gikk av med seieren i dag; Herregud, jeg får vann i munnen av den selv.. Det var altså den jeg spiste til middag her om dagen. Men, jeg lovte dere også en ordentlig middag i dag; [...]
Ølkokt koserett
Late søndager er det mange av på høsten og da finnes det ikke noe bedre enn å lage en rett som tar tid i ovnen. Deilige dufter som bygger seg sterkere og sterkere for hver time som går, fyller leiligheten. [...]
Høstgryte med Kantareller
Dette er en kjempegod høstgryte som lages med rødvin og gode råvarer. denne gryten kan stå å småputre i mange timer og kjøtte tblir bare bedre og bedre, eller du kan velge et godt og mørt kjøttstykke så slipper du å bruke mer enn en times tid på gryten. Til en slik rødvinsgryte er det naturligvis godt med litt rødt i glasset også og som de gjør i Frankrike serveres denne med ferske fine bagetter. Til fire [...]
Woket biff med grønnkål og hvitløk
Jeg begynner etter hvert å bli mester i å lage kjappe middager. For tiden synes jeg vi så vidt rekker å komme inn av døren fra jobb og skole før det er ut igjen på trening, møter eller andre aktiviteter. [...]
Asiatisk biff- og grønnsaksrett med sesamris
Variasjoner over dette temaet finnes i det uendelige og er flotte muligheter til å bruke opp de grønnsakene du har liggende i kjøleskapet. Får du ris til overs kan det brukes til en rett med stekt ris senere.Du trenger til [...]
We’re talking layers
Hehe. Langsom lasagne med superdeilig ragu! Frys ned restene, og du har fem middager til overs, helt uten østeuropeisk hestekjøtt. <3 Du trenger – 50/50 kjøttdeig av svin og okse – stangselleri – gul løk – gulrot – hvitløk – [...]
Woket biff med brokkoli og ingefær
Etter et par uker med litt langsom start på skoleåret, traff virkeligheten meg som en kanonkule i dag. I ettermiddag var det drilling for både Tuppen og Lillemor og jeg skulle på foreldremøte samtidig som Husbond måtte ta en ekstra [...]
Improvisert biffmiddag
Som jeg har sagt før synes jeg i grunnen at biff er litt oppskrytt, men av og til er det likevel ingenting annet enn en saftig biff som duger. Her om dagen fikk jeg akutt lyst på biff, men gadd [...]
Gul curry med storfe, banan og søtpotet
Jeg har lenge skult på de store kokebananene hos grønnsakshandleren, såkalte plantains. Hvordan smaker de egentlig? Hvordan kan de brukes? Svaret er overraskende nøytralt, og litt som en umoden banan uten den beske smaken. I denne fyrrige currien bidrar kokebananene [...]
Pålegg – Oksetunge
Til julefrokosten eller brunchen er det morsomt å servere egenprodusert pålegg. Oksetunge eller Storfetunge er noe som selges rimelig nå i disse tider og er fantastisk enkelt å lage seg til julefrokosten.… Les ditt oppskriftskort
Dette innlegget Pålegg – Oksetunge har [...]
Svenske shopping
Dagen har gått til svenske shopping Både mat og trenings gøy. På tide og fylle opp litt av hvert her. Dette er litt hva det vi kjøpte: Proteiner: var i alle treningsbutikker på gamle grensa og i strømstad og fikk [...]
Bluecheese gratinert Biff
Jeg hadde litt biff fra Uruguay igjen. Og en av mine favoritter er å gratinere biff med blåost. Det blir en fabelaktig god smak, og jeg anbefaler det for alle, selv om du kanskje ikke liker nettopp blå muggost.
Biff med hasselbackpoteter og en enkel brokkolisalat
Så kom det biff igjen på bordet her hjemme;) Og vi er klart tilbake til det med å grille - men tror vi trenger noe lys ute på verandaen, for det er godt nok mørkt der ute.
For middag for 3 [...]
Uruguay Biff med Røsti Cocotte poteter
Biff har jeg desverre ikke hjemme så ofte. Ikke fordi jeg ikke liker det. Jeg elsker en god biff. Men så sjeldent at en finner god kvalitet til en fornuftig pris. Ofte er det 2. sortering på det en kjøper [...]
Oksestek spesial: Black Angus cube roll roast (Scotch fillet)
Man skal unne seg noe godt innimellom. Luksus. Når man fortjener det. Noen anledninger fortjener det lille ekstra. Noen det store ekstra. Dette, for oss, er det store ekstra. Biffkjøtt fra rasen Black Angus er kjent for sin gode smak, [...]
Have a chocolate cake for dinner
Det var kake som gikk av med seieren i dag; Herregud, jeg får vann i munnen av den selv.. Det var altså den jeg spiste til middag her om dagen. Men, jeg lovte dere også en ordentlig middag i dag; [...]
Hvitvinsbraiserte oksehaler med polenta
Du trenger Oksehale, i stykker Olivenolje En løk, finhakket To fedd hvitløk, finhakket En stilk selleri, grovhakket En gulrot, finhakket …
Fortsett lesing »
Høstgryte med Kantareller
Dette er en kjempegod høstgryte som lages med rødvin og gode råvarer. denne gryten kan stå å småputre i mange timer og kjøtte tblir bare bedre og bedre, eller du kan velge et godt og mørt kjøttstykke så slipper du å bruke mer enn en times tid på gryten. Til en slik rødvinsgryte er det naturligvis godt med litt rødt i glasset også og som de gjør i Frankrike serveres denne med ferske fine bagetter. Til fire [...]
Oksestek spesial: Black Angus cube roll roast (Scotch fillet)
Man skal unne seg noe godt innimellom. Luksus. Når man fortjener det. Noen anledninger fortjener det lille ekstra. Noen det store ekstra. Dette, for oss, er det store ekstra. Biffkjøtt fra rasen Black Angus er kjent for sin gode smak, [...]
Biff med hasselbackpoteter og en enkel brokkolisalat
Så kom det biff igjen på bordet her hjemme;) Og vi er klart tilbake til det med å grille - men tror vi trenger noe lys ute på verandaen, for det er godt nok mørkt der ute.
For middag for 3 [...]
Ølkokt koserett
Late søndager er det mange av på høsten og da finnes det ikke noe bedre enn å lage en rett som tar tid i ovnen. Deilige dufter som bygger seg sterkere og sterkere for hver time som går, fyller leiligheten. [...]
Biff med småpoteter dynket i smør og en soyabønnesalat
Det kommer nok ikke bak på noen at det vi spiser ofte (ihvertfall i helgene) her i hus er et stort stykke kjøtt! Men så smaker det også fantastisk! Tilbehøret hertil ble litt “rydd i kjøleskap og frys”, samt et par [...]
Grillede småbiffer med smashed potatoes og bourbon mais
En gang i blant føler kjæresten seg riktig inspireret, og dette er så hva vi fikk til middag en slik dag;) Da vi tidligere hadde besøkt Memphis Roadhouse fikk han noe som het Bourbon Corn - så det skulle da klart prøves [...]
Woket biff med grønnkål og hvitløk
Jeg begynner etter hvert å bli mester i å lage kjappe middager. For tiden synes jeg vi så vidt rekker å komme inn av døren fra jobb og skole før det er ut igjen på trening, møter eller andre aktiviteter. [...]
Rødvinskokt kjøtt med spinatpotetmos og brokkoli
For noen uker siden fortalte jeg om da jeg lagde hjemmelaget Pizza Grandiosa. Kjøttet jeg brukte til pizzaen var høyrygg av okse, kokt i rødvin.Kjøttet som ble igjen, ble en knallgod middag. Slik gjorde jeg: Kjøttet: 600 g høyrygg av [...]
Asiatisk biff- og grønnsaksrett med sesamris
Variasjoner over dette temaet finnes i det uendelige og er flotte muligheter til å bruke opp de grønnsakene du har liggende i kjøleskapet. Får du ris til overs kan det brukes til en rett med stekt ris senere.Du trenger til [...]
Potetsuppe
Må le litt, for dette er faktisk et forsøk på å gjøre noe ut av en ødelagt potetstappe. Vi glemte bort kjelen med potetene da vi skulle lage stappe, og før vi visste ordet av det var det potetsuppe. Men [...]
Grillet biff med enkel brokkolisalat og massiv rösti
Søndag er grilltid - ihvertfall det været det de siste par uker her i hus! Og denne gangen var da ikke noe untak. Alltid en grunn til å spise biff, og som lillepiken sier; Biff skal på grillen! Og i [...]
Hjemmelaget Pizza Grandiosa
“Pizza Grandiosa har vært Norges favorittpizza siden lanseringen i 1980. Siden den gang er det spist over 420 millioner av den populære pizzaen. Grandiosa er laget av de beste råvarer, kombinert i en unik og hemmelig oppskrift. Derfor er Grandiosa [...]
Stifado – gresk gryterett
Du trenger 500 gram bankekjøtt, okse, i terninger En stor gul løk, finhakket To fedd hvitløk, finhakket En stilk selleri, …
Fortsett lesing »