[DRINKER] Passionate Cosmo

Hei! Det er fredag alt og tid for en cocktail. Klar for en kveld med cocktails og lidenskap? Serverer du kjæresten din denne vil du dessuten garantert bli populær. Dagens drink Passionate Cosmo er en rosa variant av klassikeren Cosmopolitan, også kalt Cosmo. [...]

[BOKOMTALE] Norsk smak – Våre ville kryddervekster

Jeg liker å bruke krydderplanter som medisin og nye ingredienser når jeg lager mat. Den nye boka Norsk smak av Kari Vetlesen gir tips til sanking og bruk av nye og spennende ville vekster, og anvendelse i medisin. Og når disse kan [...]

[LØRDAGSGODT] Energibomber – sukkerfrie konfektkuler på 1-2-3

Dette er en oppskrift ute i serien LØRDAGSGODT hvor jeg lager sunne alternativer til lørdagsgodt for store og små. Denne lørdagen serveres energibomber – som er easy peasy konfektkuler laget i food processoren på en fei. Like deler frukt og [...]

[MAT] Frukt.no – Gratis app med 1000 oppskrifter på frukt og grønt

Frukt.no har Norges sunneste kokebok for Iphone med nesten 1 000 oppskrifter hvor frukt, grønnsaker, bær og poteter er hovedingrediens. Frukt.no Appen inneholder: Her vil du finne alt fra raske og enkle oppskrifter (under 20 minutter), oppskrifter på smoothie, wok, [...]

[HELSE] Hva er forskjellen på økologisk, organisk og biodynamisk?

Ja, hva er egentlig forskjellen på økologisk, organisk og biodynamisk? Og hva er Debio og GMO? Hva betyr at noe er økologisk? Økologisk mat er råvarer som ikke er utsatt for kjemiske sprøytemidler og som ikke er genmanipulert. Økologisk gårdsdrift [...]

[MAT] Økonyheter: Olivenoljer fra O&Co

O&Co reiser årlig til ulike områder rundt Middelhavet på søken etter den beste olivenoljen, basert på strenge kriterier for smak og aroma. Her er tre av årets nye oliveniljer, 2 økologiske og 1 biodynamisk dyrket. En fransk, en spansk og en italiensk olivenolje: [...]

Oppskrift: rugbrød

God morgen fine♥ Nå tenkte jeg å dele den gode brødoppskriften jeg prøvde ut i går med dere. Brødene ble saftige og gode, med en herlig sprø skorpe. Det beste med denne oppskriften er at den er superenkel, det eneste [...]

[HELSE] Hva er forskjellen på økologisk, organisk og biodynamisk?

Ja, hva er egentlig forskjellen på økologisk, organisk og biodynamisk? Og hva er Debio og GMO? Hva betyr at noe er økologisk? Økologisk mat er råvarer som ikke er utsatt for kjemiske sprøytemidler og som ikke er genmanipulert. Økologisk gårdsdrift [...]

[MAT] Urtetriks og hemmelige ingredienser

Jeg skrev nylig om den innovative nyheten Electrolux Herb Garden som ble vist fram på årets EuroCucina-messe i Milano i april:  En innenødørs urtehage – eller urteskap som er tiltenkt som innbyggingsprodukt på samme måte som et vinskap og lignende. I forbindelse med messen lanserte [...]

[DRIKKE] Vinsmaking og blendingkurs, kunst, musikk og tapas

God mat, god vin, kunst og musikk. Alt på samme sted og på samme kveld. Hva mer kan man ønske seg? Bli med på Live Uncorked! Her kommer nemlig et tilbud om (helt gratis!) få være med på en spansk aften med tapas, [...]

Mai hos Ingeniørfruen

Oversikt over mai måned hos Ingeniørfruen På mai-menyen hos Ingeniørfruen står verdens beste lakriskuler (helt sant!), massevis av oppskrifter på frokost (lavkalori, hvis det kan friste), tips om apper (med sunne oppskrifter) og noen råd mot jetlag og døgnvillhet (for oss som [...]