Hjemmesydd lammerull
Julens høydepunkt er min mors hjemmelagede lammerull. Den er nok en svært viktig del av julen for henne selv også. Dette ble gjort helt klart for meg da vi to feiret jul på Gran Canaria i fjor og lammerullen lå igjen [...]
Test: Gryteklar pinnekjøtt fra Kløverkjøtt
Jeg har aldri kjøpt ferdigutvannet pinnekjøtt før. Tror det har noe med stolthet å gjøre. Å vanne det ut er jo noe en klarer selv. Men er ikke slakteriene eksperter på området? Det var på tide at jeg prøvde!
Indiske lammeboller med bulgursalat
Er i grunn litt usikker på hva jeg skal kalle denne retten og… Les mer
Julepølse frå Nordfjord
Kva er ei pølse i førjulstida? Vel, ei dampepølse til pinnekjøttet eller julemiddagen kan heve måltidet frå godt til særdeles godt. Gjer du som nordfjordingane, blander du i pølsene det meste av det aller beste frå slaktetida. Dampe- eller julepølser [...]
Lammeskanker med julevri og timianpotetmos
Sett julepreg på lammeskankene med få og herlige ingredienser. Innerst i skapet sto en flaske Ringi eplegløgg som jeg hadde glemt. Jeg åpnet flasken og tok en liten sup. Det var skikkelig jul på flaske. Herlig søt eplejuice tilsatt typiske julekrydder [...]
Rock og rull – snart er det jul!
Av og til skulle ein ønske ein kunne sjå inn historia si glaskule, og avsløre kven som i ein lys augneblink fann ut av det lite kjøttfylte stykket mellom ribbene og halsen på sauen og lammet kunne fyllast med litt [...]
Pinnebog med piperade og mandelpotecrème ♪♫¸♥¸♫♪
Pinnebog er pinnekjøtt fra lammebogen. Selve prosessen er den samme som ved fremstilling av pinnekjøtt av lammeside, altså kjøtt som er saltet og tørket. Den største forskjellen fra ordinært pinnekjøtt er kjøttfylden. Bitene av pinnebog har høyere andel kjøtt. Kjøttet [...]
PINNEKJØTT med KÅLROTSTAPPE og mandelpoteter ~*♥*~
PINNEKJØTT:Beregn 500 gr. pinnekjøtt per person.Vann ut pinnekjøttet i vann, 24-30 timer i romtemperatur.Legg bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele.Du får kjøpt ferdige ”pinnekjøttpinner”, ligger somregel ved siden av pinnekjøttet i butikken.
Fyll på vann så det står i høyde med ‘risten’.Legg [...]
Pinnekjøtt med rødløkskompott, bakte rotgrønnsaker, søtpotetmos og brunet Kviteseidsmør
I forbindelse med at Gilde lanserer “Pinnebog”, en mer kjøttfylt variant av pinnekjøtt laget av lammebog, har Matbloggsentralen er pinnekjøttkokurranse. Jeg har fått tilsendt Pinnebog av Gilde og det førte til en særdeles vellykket pinnekjøttmiddag i dag!I vårt pinnebogmåltid har det [...]
Bulgurfylt aubergine
En litt midtøsteninspirert middag i dag. Bytt gjerne ut kjøttdeigen med mer bulgur eller grønnsaker for en vegetarversjon. Ingredienser til to: 2 auberginer 1/2 stor løk 1 dl bulgur – kokt med 2 dl vann og en buljongterning 1/3 paprika [...]
Braiserte lammeskanker & mandelpotetmos med timian ✿⊱╮
4 personer:4 lammeskankerSalt & pepper1 rød chili, hakket1 ss timian, hakket1 ts knuste korianderfrø2 ss hvetemelSmør til steking
4 gulrøtter i biter2 stilker stangselleri1 gul løk i skiver2 hvitløksfedd i skiver4 dl rødvin2 bokser hakkede tomater1 beger cherrytomater2 bokser hvite bønner
Gni [...]
Lammeskank med Guiness og rotmos
En real søndagsmiddag med lam, øl og bakt hvitløk. What´s not to like? Lammeskank til to: 2 lammeskanker 1 løk i terninger 1/4 finhakket chili 2 finhakkede hvitløksfedd 3 dl kyllingkraft (eller vann og buljong) 2,5 dl Guiness Rotmos: 1/4 [...]
κλεφτικο (Kleftiko) eller norsk jul møter Hellas
Noe av det beste vi får servert på ferie i Hellas må være kleftiko. Navnet på retten kommer fra det greske ordet for tyv, κλεφτ. Greske tyver pleide å stjele lam eller sau og tilberedte dem i tildekte groper. Denne [...]
Juleøldampet pinnebog med kålrotstappe
Kjøttet jeg benyttet lå til utvanning i 12 timer før [...]
Lammefilet
Dette er alt annet en LAM skrytemiddag! Stort sett så lager jeg enkel, rustikk… Les mer
Lam med svarte oliven
Denne lammeretten med svarte oliven faller garantert i smak Antall […]
Lammeskank – bare må ha det!
Har du det slik at du bare må ha noe iblant? Fyser du… Les mer
Lammeskanker med kokosmelk og kardemomme
Vi fortesetter serien «Herr og fru Valebrokk lager mat» og denne uken har vi plukket ut en spennede oppskrift fra det fabelaktige matbladet «Olive». Retten er «langkokt lammeskank med kokosmelk og kardemomme». Den fristet oss veldig, og bildet i bladet [...]
Skikkelig godt.no
Outdoor Smartphone binaere Optionen Mytoys Gutscheincode 2013Jeg elsker godt.no. Og forleden la de ut en video av en superkul dame, som i flere år har drevet en av verdens minste restauranter fra sin 21 m2 leilighet i Paris. En av [...]
Fylt lammebog
Det beste med lammestek uten bein er at den kan fylles med noe godt, og at den er lett å skjære opp i pene skiver. Beina som skjæres ut kan bli en god basis for en lammekraft.
1 lammebog Salt og pepper [...]
Rask kjøttsuppe med pinnekjøtt
I forlengelsen av mitt nyttårsforsett om å kaste mindre mat, er jeg nå i ferd med å tilberede og spiser opp maten vi har i fryseren, kjøleskapet og kjøkkenskap. I dag var det noen pinnekjøttrester fra julen som lå i [...]
Mamma’s lapskaus
Lapskaus er tradisjonsmat i min familie. Før var det mormor, nå er det mamma, som lager den deiligste lapskaus søm søndagsmiddag, til hver 17. mai og til mange familiesamlinger. Lapskaus tar litt tid å lage, men jeg synes det er [...]
Lomper med lammerull med rødbetsalat
Uventa – eller venta – gjester i juletida skal behandlast med respekt, sjølv om du aller helst vil slange deg på sofaen og stenge verda ute. Pakk det dårlege samvitet og lamerullen inn i lomper, og smør passe tjukt på [...]
Tind pinnekjØtt med kÅlrotmos
Vi er inne i den absolutte høysesongen for pinnekjøtt og jeg har i den forbindelse testet Tinds pinnekjøtt av lam. Lammeribben er saltet, tørket og behandlet på tradisjonelt vis, for at det skal smake slik det opprinnelig smakte. Tinds pinnekjøtt [...]
PINNEKJØTT med KÅLROTSTAPPE og mandelpoteter ~*♥*~
PINNEKJØTT:Beregn 500 gr. pinnekjøtt per person.Vann ut pinnekjøttet i vann, 24-30 timer i romtemperatur.Legg bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele.Du får kjøpt ferdige ”pinnekjøttpinner”, ligger somregel ved siden av pinnekjøttet i butikken.
Fyll på vann så det står i høyde med ‘risten’.Legg [...]
Hjemmesydd lammerull
Julens høydepunkt er min mors hjemmelagede lammerull. Den er nok en svært viktig del av julen for henne selv også. Dette ble gjort helt klart for meg da vi to feiret jul på Gran Canaria i fjor og lammerullen lå igjen [...]
Rock og rull – snart er det jul!
Av og til skulle ein ønske ein kunne sjå inn historia si glaskule, og avsløre kven som i ein lys augneblink fann ut av det lite kjøttfylte stykket mellom ribbene og halsen på sauen og lammet kunne fyllast med litt [...]
Test: Gryteklar pinnekjøtt fra Kløverkjøtt
Jeg har aldri kjøpt ferdigutvannet pinnekjøtt før. Tror det har noe med stolthet å gjøre. Å vanne det ut er jo noe en klarer selv. Men er ikke slakteriene eksperter på området? Det var på tide at jeg prøvde!
Lammeskanker med julevri og timianpotetmos
Sett julepreg på lammeskankene med få og herlige ingredienser. Innerst i skapet sto en flaske Ringi eplegløgg som jeg hadde glemt. Jeg åpnet flasken og tok en liten sup. Det var skikkelig jul på flaske. Herlig søt eplejuice tilsatt typiske julekrydder [...]
Julepølse frå Nordfjord
Kva er ei pølse i førjulstida? Vel, ei dampepølse til pinnekjøttet eller julemiddagen kan heve måltidet frå godt til særdeles godt. Gjer du som nordfjordingane, blander du i pølsene det meste av det aller beste frå slaktetida. Dampe- eller julepølser [...]