Even though you can be really weird sometimes I still like that
På tirsdager syns jeg uka går så sinnsykt sakte. Det føles ut som en evighet til det er helg. En evighet til ting jeg gleder meg til. Men brått er det onsdag og det føles snart ut som helg! Det [...]
Monster Brownies…
Ungene kommer til å elske denne kaken J Kaken blir saftig og god, nesten litt konfektaktig, pga en litt uvanlig ingrediens i kaker – nemlig avokado! Avokado er en anvendelig frukt (ja, det er faktisk en frukt) som kan brukes både i [...]
Jordbær Clafoutis…
Clafoutis er en lettvint, og kjempegod fransk dessert. Å lage en clafoutis er like enkelt som å lage pannekakerøre. Jeg har laget den med jordbær, men du kan bruke nesten hva som helst av frukt eller bær - bringebær, blåbær, bjørnebær… [...]
Danse i senga, en uskyldig misforståelse og mobiltelefon i badevannet…
06:10 var Thyra klar for en ny dag og nye sprell. Altså, hun var i gang med sitt første akkurat der og da! Etter stolt å ha vist meg de fine bamsene sine, gikk jeg for å lage en kopp [...]
Vokalensemblet Ajve sin konsert Landskap i Bodø 3. november 2013
Publikum vil få oppleve et variert og spennende sammensatt [...]
Surround yourself with positive people
Helgen er over. Igjen. Tenkte å ta en oppsummering av helgens begivenheter. Har desverre ingen bilder, for sånt glemmer man desverre helt bort å ta. But anyway: Fredag etter jobb dro jeg og Hæger opp på hytta. Der hadde allerede [...]
Kyllingvinger med dippsaus
Rema 1000 selger av og til frossen kyllingvingemiks rimelig, som veier omtrent 1,8 kg og koster under 28 kr. Jeg lager marinade og steker kjøttet i ovn + hviletid. Hele prossessen gjør kyllingvingene supersaftig og smakfull. Prøv selv! Oppskriften er [...]
Bringebærfromasj-brownie
Som de fleste har fått med seg elsker jeg kombinasjonen av bringebær og sjokolade. I tillegg har jeg masse bringebær i hagen så da er tilgangen sikret
I dag laget jeg en brownie med fyll av bringebærfromasj som jeg [...]
Luksusburger med foie gras
Det som er så gøy med hamburgere er at man kan lage så mange forskjellige typer og at det finnes uendelig med muligheter av tilbehør. Etter årene jeg har bodd i Frankrike kan man vell si at jeg har blitt “lettere” [...]
Kanelbollens dag 4. oktober
Kanelbullens dag er i Sverige en årlig temadag,stiftet i 1999 av Kaeth Gardestedt. Hun var på dette tidspunkt prosjektansvarlig for Hembakningsrådet, en sammenslutning av ulike råstoffprodusenter som nå drives av en sukkerbedrift. Formålet med dagen er å gjøre oss oppmerksomme på den rike bolletradisjonen [...]
Minner fra AjVe’s tur til festivalen UrBand Camp i Arkhangelsk
Reklame inne i kulturhuset
Reklame ute på gata
Gave til hver enkelt. En kjeks som smakte pepperkake samt en matruska
Internettdekningen var heeelt fantastisk
Klem fra Olgamor
Biffsandwich med skogens gull
Ingredienser:
To skiver godt brød
1 fedd hvitløk
Smør (jeg brukte et salt fransk gourmetsmør fra Jacobs utvalgte)
En god neve kantareller
To skiver biff (jeg kuttet to stykker fra en hel Black Angus mørbrad)
Norvegia/ parmesan
spinat/ ruccola
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 300 grader.
Rist skrivene i brødrister, gni [...]
Smuldrepai med bær
Smuldrepai er en helt perfekt høstdessert som du rekker å lage på kort tid. Nam!
Hvor mange? En paiform Hvor lenge? 30-40 min Vegan? Hvis du bruker vegan margarin Du trenger: Ca. 400 g bær 2 1/2 dl fint mel 2 dl havregryn 1 dl sukker ca. [...]Eplekake - glutenfri, sukkerfri og lavkarbo…
Nå er de norske eplene å få kjøpt i butikkene, og de smaker så uendelig mye bedre enn de importerte! For meg hører varm nybakt eplekake og høst uløselig sammen… Nydelig kaffekos…
Oppskrift på denne kaken finner du også i Boken min “Mat for sjelens Søte [...]
Sjokoladetrøfler
Nydelige sjokoladetrøfler er dagens godbit. Oppskriften garanterer suksess hvis den følges til punkt og prikke anbefalt av selveste matgeniet Heston Blumenthal. Noen grunnprinsipper og regler må overholdes (hentet fra serien Mesterkokken Heston). Unngå direkte varme. Varm sjokolade i vannbad på [...]
Appelsinsorbet
Dette er en oppskrift jeg fant for ganske lenge siden. Jeg lagde den til nyttårsaften i fjor, og den ble en så stor suksess at jeg ble nødt til å lage den en gang vi hadde hele familien på besøk. [...]
Årets adventskalender er på plass
Fitness Festivalen :)
Fitness Festivalen! En liten oppdatering i bilder fra dagens opplevelser… Koser oss med gode venner og finner motivasjon på messen:) En kjempe koselig helg i Gøteborg! På messen var det SYKT mye mennesker! Vi gikk i kø i flere [...]
Lakris - sjokolade…
Dersom du er svak for lakrissjokoladen i smågodthyllen, er dette konfekten for deg… Denne smaker likedan, men inneholder ikke sukker… Kan en ønske seg mer..?Denne oppskriften er også å finne i boken min, sammen med 74 andre søte fristelser…
Oppskrift 1 [...]
Even though you can be really weird sometimes I still like that
På tirsdager syns jeg uka går så sinnsykt sakte. Det føles ut som en evighet til det er helg. En evighet til ting jeg gleder meg til. Men brått er det onsdag og det føles snart ut som helg! Det [...]
Grove rugscones med plomme & tranebær
Når jeg har lyst på noe digg til lunsj en lørdag elle søndag, eller en annen dag jeg har litt tid, ender jeg veldig ofte opp med å slenge sammen scones av ulike typer. Det blir som oftest bare en [...]
Brownie Ostekake…
Dette er en deilig kombinasjon av to av mine favorittkaker - Brownie og Ostekake. Begge deler er jo fantastisk hver for seg, og sammen blir de virkelig en ny dimensjon i kakeverdenen!Dette ble en skikkelig festkake!
Oppskrift bunn: 100 g mandelmel * ½ [...]
Surround yourself with positive people
Helgen er over. Igjen. Tenkte å ta en oppsummering av helgens begivenheter. Har desverre ingen bilder, for sånt glemmer man desverre helt bort å ta. But anyway: Fredag etter jobb dro jeg og Hæger opp på hytta. Der hadde allerede [...]
Makeløse, Mektige, Mokka-Brownies…
Ja, jeg vet det… Jeg liker å leke meg med ord Tittelen på disse herlige godbitene datt i hodet på meg da jeg satt i bilen og spekulerte på oppskriften… Sikkert litt sulten - da er inspirasjonen til [...]
Førjulskos
Speltkanelboller m. appelsin- & daddelfyll
Kanelboller er nok et av mine favoritt-bakverk. Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse, jeg har jo understreket utallige ganger hvor fan jeg er av kanel.. Og hva er vel bedre enn lukten av nystekte kanelboller rett fra ovnen? Lite, [...]
Jordbær Clafoutis…
Clafoutis er en lettvint, og kjempegod fransk dessert. Å lage en clafoutis er like enkelt som å lage pannekakerøre. Jeg har laget den med jordbær, men du kan bruke nesten hva som helst av frukt eller bær - bringebær, blåbær, bjørnebær… [...]
Monster Brownies…
Ungene kommer til å elske denne kaken J Kaken blir saftig og god, nesten litt konfektaktig, pga en litt uvanlig ingrediens i kaker – nemlig avokado! Avokado er en anvendelig frukt (ja, det er faktisk en frukt) som kan brukes både i [...]
Halloween godis…
Jeg er egentlig ikke er noe glad i Halloween feiringen, og har heller lyst til at ungene skal gå julebukk - slik jeg gjorde da jeg var liten… Har forsøkt i mange år å boikotte feiringen på ulike måter, men [...]
Gulrotkake-pannekaker & hjemmerørte jordbær
Vi blir aldri lei pannekaker, gjør vi vel? Derfor får dere enda en pannekakevariant av meg, beslektet med både bananpannkakene og søtpotetpannekakene. Denne gangen var det den kjente og kjære gulroten som fikk hovedrollen, hvilket resulterte i en ganske så vellyket gulrotkake-møter-pannekake-hybrid, om [...]