Entrecote med kålrabigrateng
I går var det første søndag i advent, og som vi har fortalt tidligere markeres det alltid med lystenning og julemiddag sammen med gode venner. Tidligere på dagen hadde vi vært på kirkegården og tent lys på graven til [...]
Julepølse frå Nordfjord
Kva er ei pølse i førjulstida? Vel, ei dampepølse til pinnekjøttet eller julemiddagen kan heve måltidet frå godt til særdeles godt. Gjer du som nordfjordingane, blander du i pølsene det meste av det aller beste frå slaktetida. Dampe- eller julepølser [...]
Indiske lammeboller med bulgursalat
Er i grunn litt usikker på hva jeg skal kalle denne retten og… Les mer
Snadderpai med tacokjøtt, bacon og mye annet
For 4 - 6 personer
Fyll: 1/2 pakke, ca 200-250 gram kjøttdeig 1/2 pose tacokrydder1 pakke bacon, biter og stekt200 g revet ost, mozarella1 liten brokkoli, små buketter1 rød paprika, i biter3 egg3 dl fløtesalt og pepper
Paibunn:200 gram hvetemel1 egg100 gram smør i terninger, [...]
Risotto med klementin, kalkun og rosmarin
Har du lyst på en litt annerledes, frisk og fruktig risotto? Denne er smaksatt med klementiner, servert med strimlet kalkunfilet og et dryss frisk hakket rosmarin. Den gir jo litt fornemmelser for jul da, med overlegg… Kanskje du skal markere thanksgiving [...]
Kyllingbryst med rødvinslinser og stekte poteter
Jeg skal ikke bruke for mye plass på å klage over dårlig belysning, men serrriøst: Herregud for en forbasket utfordring …
Fortsett lesing »
Finnbiff med øl og brunost
Finnbiff er for de fleste kanskje mer søndagsmiddag enn hverdagsmat, men jeg har dessverre ikke nok helgedager til å spise all den festmaten jeg har lyst på. Derfor må jeg av og til ofre noen kjedelige hverdager for å få… [...]
Pinnekjøttgryte
Jeg har aldri tenkt over at man kan bruke pinnekjøtt til noe annet enn den klassiske julemiddagen. Men det fikk jeg lære etter forrige Restaurant Day på pop-up restauranten Himlingen. Flinke Ingvild som jeg har jobbet litt med før hadde [...]
Helgefrokost
Søndagsfrokosten her i huset er som oftest en miks av kaffe, juice og en eggerett. Noe av det beste jeg kan servere min bedre halvdel er rørte egg. Ikke eggerøre, men rørte egg. Og tilsetter jeg disse eggene med noen [...]
Svineribbe sous vide
Da vi fikk sous vide i hus for ett år siden, var det én ting enkelte hevdet; å tilberede svineribbe sous vide fungerer ikke! Påstanden var at det er umulig å få svoren sprø i stekeovn etterpå. Én forklaring var [...]
Kjøttpudding med rødbeta, løk og kapers
Kjøttpudding (grov) med rødbeta, løk og kapers er en god og rask hverdags. Til deg som går litt lei av hamburger, kjøttboller, tartar og ikke minst den ellers så populære kjøttsausen, bare fordi barna er så innmari glad i kjøtt- [...]
Kylling med 40 eller trillioner hvitløksfedd
Hva med en real dose hvitløk før novemberdepresjonen tar deg bakfra og tvinger deg til å gå i hi? Denne …
Fortsett lesing »
Taco República
To bilder i veldig dårlig kvalitet av veldig god mat. Tidligere i uka spiste jeg på Taco República i Torggata. Det var helt fantastisk! Ekte meksikansk taco i Oslo med en matfilosofi jeg kan digge. De bruker kortreist og økologisk [...]
Om å være seg selv 100 %
spannender Seokanzler binaere OptionenTa det med ro, her er det ingen Paradise Hotel referanser i sikte – jeg snakker om det vidunderlige baconet. Det er for meg bare en type bacon som gjelder. Vet du hvor mye kjøtt det er [...]
Viltburger med Bloody Mary-ketchup, chilimajones, hjemmesyltede agurker, eplechutney og pommes strips
I dag er det farsdag, men her i familien er det ingen fedre å feire – bare verdens beste kjæreste og ektemann. Jeg synes ikke man trenger en spesiell dag for å feire menn. Det kan man gjøre når som [...]
Entrecote med kålrabigrateng
I går var det første søndag i advent, og som vi har fortalt tidligere markeres det alltid med lystenning og julemiddag sammen med gode venner. Tidligere på dagen hadde vi vært på kirkegården og tent lys på graven til [...]
Garam masala kyllinggryte
Dette er hverdagens kyllinggryte, men den er ikke så grå og kjedelig som den ser ut på bildet. Den er enkel å lage, sunn og har god smak.1/2 rødløk, skåret i små biter7 sopp, skåret i biter500 gram kyllingkjøttdeig1/2 brokkoli, [...]
Kyllingbryst med rødvinslinser og stekte poteter
Jeg skal ikke bruke for mye plass på å klage over dårlig belysning, men serrriøst: Herregud for en forbasket utfordring …
Fortsett lesing »
Snadderpai med tacokjøtt, bacon og mye annet
For 4 - 6 personer
Fyll: 1/2 pakke, ca 200-250 gram kjøttdeig 1/2 pose tacokrydder1 pakke bacon, biter og stekt200 g revet ost, mozarella1 liten brokkoli, små buketter1 rød paprika, i biter3 egg3 dl fløtesalt og pepper
Paibunn:200 gram hvetemel1 egg100 gram smør i terninger, [...]
Julepølse frå Nordfjord
Kva er ei pølse i førjulstida? Vel, ei dampepølse til pinnekjøttet eller julemiddagen kan heve måltidet frå godt til særdeles godt. Gjer du som nordfjordingane, blander du i pølsene det meste av det aller beste frå slaktetida. Dampe- eller julepølser [...]
Risotto med klementin, kalkun og rosmarin
Har du lyst på en litt annerledes, frisk og fruktig risotto? Denne er smaksatt med klementiner, servert med strimlet kalkunfilet og et dryss frisk hakket rosmarin. Den gir jo litt fornemmelser for jul da, med overlegg… Kanskje du skal markere thanksgiving [...]
Indiske lammeboller med bulgursalat
Er i grunn litt usikker på hva jeg skal kalle denne retten og… Les mer
Enkel lys lapskaus med bacon.
En lapskaus gjort på kraft fra en røkeknoke.
Kraften stammer fra søndagens raspeball og røkeknok,her passer jeg alltid på å ta av så mye kraft jeg kan,og denne var sterk og smakfull til dagens lapskaus.
I mangel på kjøtt eller pølse brukte [...]
Finnbiff med øl og brunost
Finnbiff er for de fleste kanskje mer søndagsmiddag enn hverdagsmat, men jeg har dessverre ikke nok helgedager til å spise all den festmaten jeg har lyst på. Derfor må jeg av og til ofre noen kjedelige hverdager for å få… [...]
Kjøttpudding med rødbeta, løk og kapers
Kjøttpudding (grov) med rødbeta, løk og kapers er en god og rask hverdags. Til deg som går litt lei av hamburger, kjøttboller, tartar og ikke minst den ellers så populære kjøttsausen, bare fordi barna er så innmari glad i kjøtt- [...]
Pinnekjøttgryte
Jeg har aldri tenkt over at man kan bruke pinnekjøtt til noe annet enn den klassiske julemiddagen. Men det fikk jeg lære etter forrige Restaurant Day på pop-up restauranten Himlingen. Flinke Ingvild som jeg har jobbet litt med før hadde [...]
KYLLING MED SITRON OG OVNSBAKTE POTETSKIVER
Til 4 personer
Stekeovn 200 grader i 45 minutter for både kylling og poteter som stekes samtidig.
(Bildene samsvarer ikke helt med virkeligheten.)
4 kyllinglår
Marinade:saften av 1 sitron2 ss honning1 knust rød tørket chili (uten frø)2 knuste hvitløkfedd—8 hele hvitløkfeddsaltpeppernoen klatter smør
Ovnsstekte poteter:1 [...]
Kylling med skinke og mathavre
Enkel og sunn middag! Jeg tror mathavre som tilbehør er relativt nytt på markedet i Norge. Ett godt alternativ til feks ris.
Om å være seg selv 100 %
spannender Seokanzler binaere OptionenTa det med ro, her er det ingen Paradise Hotel referanser i sikte – jeg snakker om det vidunderlige baconet. Det er for meg bare en type bacon som gjelder. Vet du hvor mye kjøtt det er [...]
KJØTTBOLLER I HJEMMELAGET TOMATSAUS
Deilige, krydrete kjøttboller i hjemmelaget tomatsaus. Det er smart å lage tomatsausen i god tid. Det dreier seg kun om planlegging.
20 kjøttboller (ca. størrelse bordtennisballer)
Til 4-5 personer
1 porsjon tomatsaus1 pk kjøttdeig, 400 g1 ts salt1/2 ts pepper1 ts spisskummin/karve2 finhakkede [...]