Osso bucco
Jeg er en sterk tilhenger av å spise mat som følger sesongen. Ikke fordi det er noe jeg har bestemt meg for, men ganske enkelt fordi kroppen min vil ha det slik. Jeg får rett og slett lyst på forskjellige [...]
Hvit voksenpizza med blåmuggost
Da vi pusset opp kjøkkenet vårt fikk vi ny ovn med pizzastein. Og det gav pizzaene våre et skikkelig løft. Ikke at det var noe galt med de pizzaene vi brukte å lage før, men nå blir de mer som [...]
[MAT] Økonyheter: Olivenoljer fra O&Co
O&Co reiser årlig til ulike områder rundt Middelhavet på søken etter den beste olivenoljen, basert på strenge kriterier for smak og aroma. Her er tre av årets nye oliveniljer, 2 økologiske og 1 biodynamisk dyrket. En fransk, en spansk og en italiensk olivenolje: [...]
[VIN] Den beste vinen til spekemat og fenalår
Står spekemat eller fenalår på menyen 17. mai? Da kan jeg foreslå Fem småretter med norsk fenalår. Men hva slags vin passer til fenalår? Spekemat er mer eller mindre salt og fett enten råvarene er norske, italienske eller spanske. Salt mat demper fruktigheten [...]
Høykarbo-postkort fra Italia
Jeg har nettopp kommet hjem fra vårens vakreste eventyr – matreise i Italia med Trine fra Trines Matblogg. Jeg hadde egentlig store planer om å sende hilsener hjem til venner og familie på gamlemåten, men det forsvant for meg i en tåke… [...]
Asparges med skinke og aioli
Hærli’ land, å mett æ æ! Etter fem dager på matreise i Italia er jeg fylt til randen med pasta, pizza, nye vennskap og gode matminner. Jeg trenger noen dager på å fordøye alle inntrykkene, og ikke minst alle karbohydratene. Takk… [...]
ANTIPASTI – CAPRESE, BRESAOLA, ASPARGES & PARMASKINKE OG AIOLI
Den siste kvelden på matreisen til Bolsena laget vi mat sammen. Etter et par timers kokkelering ved langbordet, mens vi nippet i Casa Remis vin og skravlet, tryllet vi frem enkle, men kjempegode antipasti, som etterpå gikk ned på høykant. [...]
Svinefilet med blå castellosaus
I matbloggsentralen er det en spennende utfordring som går på oppskrifter som inneholder blå castello. Denne osten er en favoritt på brødskiva, men det går fint å bruke den i matlaging også. Jeg fikk lyst til å prøve den i [...]
Semifreddo med mascarpone, karamell og sjokoladesaus
Det er klart jeg ble ganske skuffet da jeg oppdaget at jeg i min nye leilighet har en liten fryser som har for små skuffer til å få plass til iskrem-bollen min. Helt ny var den til og med. Så [...]
Bollefrua og den store biscottibøygen
Jeg liker å tro at jeg er en åpen og trivelig bollefrue, men like fullt må jeg innrømme at jeg har hatt mine fordommer. Mot biscotti. Det var mange som skrøt og ropte langs gatehjørner at biscotti er best – [...]
Lykken er…
Noen ganger kommer lykken i form av god pasta og rødvin. Som f. eks min første trøffelopplevelse i Castelnuovo Berardenga, Toscana, for mange år siden (les mer om trøfler her). Lokal pasta med omtrent ingenting ved siden av. Bare et [...]
Biscotti med sjokolade og hasselnøtter
Biscotti er tradisjonelle italienske kjeks, og kanskje ikkje det ein forbinn med julekaker her i Noreg. Mange julekaker kan verta litt kjedelige og tørre synst eg. Då passar desse heilt ypperleg som julebakst sidan det både er sjokolade og nøtter [...]
Spaghetti alla puttanesca
Dette er en veldig enkel og raks, men usedvanlig velsmakende spagettirett. Navnet betyr horens spagetti, men det er ikke noe horaktig over denne maten. Kanskje kommer navnet av at disse kvinnene ikke hadde så mye penger, og måtte derfor bruke [...]
Risotto med klementin, kalkun og rosmarin
Har du lyst på en litt annerledes, frisk og fruktig risotto? Denne er smaksatt med klementiner, servert med strimlet kalkunfilet og et dryss frisk hakket rosmarin. Den gir jo litt fornemmelser for jul da, med overlegg… Kanskje du skal markere thanksgiving [...]
Tomatsalat med balsamico
Få ting er lettere å lage enn en god tomatsalat. Det eneste du trenger er gode tomater, god olje, litt sitrus eller eddik, salt og pepper. Du kan variere med forskjellig syre [...]
[MAT] Økonyheter: Olivenoljer fra O&Co
O&Co reiser årlig til ulike områder rundt Middelhavet på søken etter den beste olivenoljen, basert på strenge kriterier for smak og aroma. Her er tre av årets nye oliveniljer, 2 økologiske og 1 biodynamisk dyrket. En fransk, en spansk og en italiensk olivenolje: [...]
Hvit voksenpizza med blåmuggost
Da vi pusset opp kjøkkenet vårt fikk vi ny ovn med pizzastein. Og det gav pizzaene våre et skikkelig løft. Ikke at det var noe galt med de pizzaene vi brukte å lage før, men nå blir de mer som [...]
Svinefilet med blå castellosaus
I matbloggsentralen er det en spennende utfordring som går på oppskrifter som inneholder blå castello. Denne osten er en favoritt på brødskiva, men det går fint å bruke den i matlaging også. Jeg fikk lyst til å prøve den i [...]
Pasta pesto med cherrytomater og mozzarella.
Åhhh, jeg er så sulten, men hva skal vi ha til middag? Kjenner du igjen følelsen når du står i butikken med rumlende mage og skal finne på noe kreativt i en fei?I dag [...]
Osso bucco
Jeg er en sterk tilhenger av å spise mat som følger sesongen. Ikke fordi det er noe jeg har bestemt meg for, men ganske enkelt fordi kroppen min vil ha det slik. Jeg får rett og slett lyst på forskjellige [...]
Bresaola – enkel lykke på et fat
Jeg er fremdeles litt på den italienske bølgen etter «den store pastareisen» til Bolsena tidligere i vår. Pasta har ennå ikke stått på menyen i elveslottet etter at jeg kom hjem, men det nærmer seg sakte men sikkert. I mellomtiden har… [...]
ANTIPASTI – CAPRESE, BRESAOLA, ASPARGES & PARMASKINKE OG AIOLI
Den siste kvelden på matreisen til Bolsena laget vi mat sammen. Etter et par timers kokkelering ved langbordet, mens vi nippet i Casa Remis vin og skravlet, tryllet vi frem enkle, men kjempegode antipasti, som etterpå gikk ned på høykant. [...]
[VIN] Den beste vinen til spekemat og fenalår
Står spekemat eller fenalår på menyen 17. mai? Da kan jeg foreslå Fem småretter med norsk fenalår. Men hva slags vin passer til fenalår? Spekemat er mer eller mindre salt og fett enten råvarene er norske, italienske eller spanske. Salt mat demper fruktigheten [...]
Høykarbo-postkort fra Italia
Jeg har nettopp kommet hjem fra vårens vakreste eventyr – matreise i Italia med Trine fra Trines Matblogg. Jeg hadde egentlig store planer om å sende hilsener hjem til venner og familie på gamlemåten, men det forsvant for meg i en tåke… [...]
Asparges med skinke og aioli
Hærli’ land, å mett æ æ! Etter fem dager på matreise i Italia er jeg fylt til randen med pasta, pizza, nye vennskap og gode matminner. Jeg trenger noen dager på å fordøye alle inntrykkene, og ikke minst alle karbohydratene. Takk… [...]
Kjapp blomkål-pesto-pastasaus for travle ettermiddager
Noen dager har du tid og overskudd til å lage middag i timesvis. Andre ganger tenker du kanskje at du bare har lyst til å bli ferdig med det. Dette er en sånn middag der du slipper å tenke. Smæsj [...]
Minestrone
Minestrone er en klassisk bondesuppe fra Italia, som i tillegg til å være god på smak, også kan bidra til at du får ryddet opp litt i restene i kjøleskapet. I denne suppen kan du nemlig tilsette det du har [...]
Italiensk Pizza
Ingenting er som en god ekte Italiensk pizza. Får du til en god bunn så er det bare å toppe den med hva du ønsker. (Ikke overdriv ingrediensene, det skal være få, men gode råvarer på en ekte italiensk pizza.) Melet [...]
Brettebrød fra Italia
Her komemr oppskriften på et spennende brød med smaker fra Italia. Dette er et matbrød som egner seg som tilbehør til grillmat, pastaretter og supper, eller som en slags forrett i parken eller på tur. Poenget er at man bare kan rive av skiver av brødet uten at man trenger kniv. Enkelt og praktisk! Brødet kan lett fryses og tas opp når det måtte passe. Til ett brød trenger du: 25 g [...]
Pizza med hvit saus, reinsdyr og granateple
Pizza med reinsdyr og granateple er en av mine absolutte favoritter. Jeg bestiller det nesten alltid når det er datenight for meg og kjæresten på Åpent bakeri eller Lofthus samvirkelag som det kanskje heter. Nå har jeg prøvd å lage [...]