[MAT] Økonyheter: Olivenoljer fra O&Co

O&Co reiser årlig til ulike områder rundt Middelhavet på søken etter den beste olivenoljen, basert på strenge kriterier for smak og aroma. Her er tre av årets nye oliveniljer, 2 økologiske og 1 biodynamisk dyrket. En fransk, en spansk og en italiensk olivenolje: [...]

[VIN] Den beste vinen til spekemat og fenalår

Står spekemat eller fenalår på menyen 17. mai? Da kan jeg foreslå Fem småretter med norsk fenalår. Men hva slags vin passer til fenalår? Spekemat er mer eller mindre salt og fett enten råvarene er norske, italienske eller spanske. Salt mat demper fruktigheten [...]

[MAT] Økonyheter: Olivenoljer fra O&Co

O&Co reiser årlig til ulike områder rundt Middelhavet på søken etter den beste olivenoljen, basert på strenge kriterier for smak og aroma. Her er tre av årets nye oliveniljer, 2 økologiske og 1 biodynamisk dyrket. En fransk, en spansk og en italiensk olivenolje: [...]

[VIN] Den beste vinen til spekemat og fenalår

Står spekemat eller fenalår på menyen 17. mai? Da kan jeg foreslå Fem småretter med norsk fenalår. Men hva slags vin passer til fenalår? Spekemat er mer eller mindre salt og fett enten råvarene er norske, italienske eller spanske. Salt mat demper fruktigheten [...]

Minestrone

Minestrone er en klassisk bondesuppe fra Italia, som i tillegg til å være god på smak, også kan bidra til at du får ryddet opp litt i restene i kjøleskapet. I denne suppen kan du nemlig tilsette det du har [...]

Brettebrød fra Italia

Her komemr oppskriften på et spennende brød med smaker fra Italia. Dette er et matbrød som egner seg som tilbehør til grillmat, pastaretter og supper, eller som en slags forrett i parken eller på tur. Poenget er at man bare kan rive av skiver av brødet uten at man trenger kniv. Enkelt og praktisk! Brødet kan lett fryses og tas opp når det måtte passe. Til ett brød trenger du: 25 g [...]