Kålpudding med kjøttdeig ☆ ★ ☆
Til 5 personer: 750 g hodekål 2 ss smør til steking Salt og pepper 0,5 dl vann 2 ss flytende honning 800 g kjøttdeig 1 løk, finhakket 1 egg 1 dl vann 2 ss griljermel 1 ts salt 1 ts pepper
Forvarm ovnen til 175 ° C.Skjær kål i remser.Smelt smør i en [...]
Løksuppe med krutongstenger
En klassiker…. Jeg elsker supper, i alle varianter egentlig, men denne har jeg hatt en liten craving for i det siste. Skikkelig karamellisert løksuppe. Ingredienser til to: 1,5 stor løk i skiver 1 finhakket hvitløksfedd 1 ss smør til steking [...]
Aprikoskompott med fløtemelk
Kompott og fløtemelk er en klassiker som jeg alltid har synes vært godt. Det er søtt og finnes ikke sundt, men det smaker godt og har mye god “bestemormat” følelse over seg. Aprikoskompott er enkelt å lage [...]
Lammeskank med Guiness og rotmos
En real søndagsmiddag med lam, øl og bakt hvitløk. What´s not to like? Lammeskank til to: 2 lammeskanker 1 løk i terninger 1/4 finhakket chili 2 finhakkede hvitløksfedd 3 dl kyllingkraft (eller vann og buljong) 2,5 dl Guiness Rotmos: 1/4 [...]
Lammeskank bressert i bayerøl
Lammekjøtt og da spesielt lammeskank er noe av det beste jeg kan tenke meg av kjøtt. Om du er så heldig å få tak i skank fra kystområdene på vestlandet eller fra Lofoten, så vil jeg påstå vi snakker verdens [...]
Ertesuppe med svineknoke
Kjempenkelt, men det tar bare litt tid…. Derfor lager jeg en hel haug når jeg først lager, for dette er mat som tåler å fryses. Ingredienser til 8, eventuelt fire middager for to: 2 små-medium svineknoker (jeg hadde totalt 3 [...]
Pytt i panne den optimale restemiddagen?
Pytt i panne er så enkelt og godt at det er en god grunn til å hive noen ekstra poteter i gryten hver gang man koker poteter! Pytt i panne er egentlig ingen fast oppskrift- det er litt en «sopihop» [...]
Fiskegryte fra Hvar
I år ble deler av ferien tilbrakt på Hvar i Kroatia. Det var en deilig ferie med mye god mat. En av de tingene jeg særlig liker med å reise er prøve lokale retter og på den måten kanskje oppdage [...]
Stekte pølser og selleri- og ertemos med timian
Ingredienser: Pølser 1 pose frosne erter 1 sellerirot Frisk timian 2 fedd hvitløk 1-2 dl kesam
Stek pølsene i en stekepanne. Kutt selleriroten i terninger og kok til den er mør. Ha de frosne ertene i kokevannet med sellerien i et minutt. Hell vannet av grønnsakene og damp bort [...]Dampet skrei med egg og pepperrotsaus og råkostsalat
Etter en lang lang vinter er endelig våren her fy så jeg har lengtet etter snøfri mark, fuglekvitter, sol, sopebilen, bar asfalt, lettere klær og sist men ikke minst sommerdekk på bilen. På denne årstiden og i tiden som kommer [...]
Gul ertesuppe med svineknoke
Til fire personer trenger du: Svineknoke 1 [...]
Pølselapskaus
Jeg hadde mange poteter og litt gulrot og kålrot i kjøleskapet som var på tur til å bli dårlig. Det passet perfekt til å lage en deilig lapskaus. Lapskaus smaker desidert best om man bruker saltkjøtt, men pølse er en [...]
Lunsjomelett på spansk, og mannen lager hjemmebrygg
Kveldens oppskrift er en enkel og grei omelett sterkt inspirert av spanske tortillas. Jeg hadde plutselig litt kjøpeegg fra før hønsene våre begynte verpingen som nærmet seg alderdommen, og da passet det så fint å lage lunsj til mannen på [...]
Pølser med potetpurè og grov sennep
Prøv å få tak i grove pølser til denne retten ellers er det liksom ikke verdt bryet. Noen ferskvaredisker har produkter fra lokale leverandører. Bor du i Oslo ville jeg sjekket ut utvalget hos Mathallen.
Til fire personer trenger du: 8-10 grove [...]
Stekt torsk med blomkålpurè og bakte gulrøtter
Hvis man ønsker å redusere karbohydrater i kosten er purèer av grønnsaker en god erstatning for poteter og andre metningsgarnityrer. Det er også en god erstatning for sauser i mange tilfeller, som f. eks. i denne retten.
Til fire personer trenger du: 600-800 g torskefilet 1 [...]
Skinkestek med solbærsirup ✿ Surkål, saus og poteter ✿
SKINKESTEK:ca. 2 kg skinkestek uten ben4 ts salt1 ts pepper6 dl vann 2 dl solbærsirup4 stk gulrot1 stor løk
Rens løk og del den i store båter.Skrell gulrot og del i store biter. Legg grønnsakene i en ildfast form.Gni steken inn med salt [...]
Vafler med havregryn. Og god morsdag!
I dag som er morsdag har jeg stort sett blitt vartet opp. Har fått sovet lenge og [...]
Karbonader med blomkålpure, sautert spinat og sennepssaus
Disse karbonadene kjøpte jeg hos en lokal slakter, så kjøp det beste du får tak i. Lag gjerne karbonadene enkelt selv ved å blande sammen 400 g karbonadedeig, litt salt, 1,5 ss potetmel, 1 egg, pepper og vann til deigen [...]
Koteletter med kremet bacon-kål og paprika-poteter c",)
Til 4 personer:Paprika-poteter:600 g poteter, skåret i terninger 6 ss olivenolje2 ss smør1 ss paprikakrydderSalt og pepper Kok opp vann tilsatt salt. Tilsett potetene og kok [...]
Serranotorsk med paprika- og mandelpesto
Hemmeligheten bak en god fiskemiddag: God, fersk fisk! Denne gangen ble det en fin torskefilet med masse godsaker! Ingredienser til to: 400 gram torskefilet 4-5 skiver serranoskinke Pesto: 3-4 ss syltet, og eller grillet paprika (typen på glass) 2 ss [...]
Fersk kjøttsuppe
Dette er skikkelig tradisjonsmat og husmannskost! Jeg blir mer og mer glad i å prøve de tradisjonelle rettene våre, selv om jeg vanligvis er fan av mer krydret og eksotisk mat. Denne er vel så lett som du får det: [...]
Kålpudding med kjøttdeig ☆ ★ ☆
Til 5 personer: 750 g hodekål 2 ss smør til steking Salt og pepper 0,5 dl vann 2 ss flytende honning 800 g kjøttdeig 1 løk, finhakket 1 egg 1 dl vann 2 ss griljermel 1 ts salt 1 ts pepper
Forvarm ovnen til 175 ° C.Skjær kål i remser.Smelt smør i en [...]
Mamma’s lapskaus
Lapskaus er tradisjonsmat i min familie. Før var det mormor, nå er det mamma, som lager den deiligste lapskaus søm søndagsmiddag, til hver 17. mai og til mange familiesamlinger. Lapskaus tar litt tid å lage, men jeg synes det er [...]
Løksuppe med krutongstenger
En klassiker…. Jeg elsker supper, i alle varianter egentlig, men denne har jeg hatt en liten craving for i det siste. Skikkelig karamellisert løksuppe. Ingredienser til to: 1,5 stor løk i skiver 1 finhakket hvitløksfedd 1 ss smør til steking [...]
Lammeskank med Guiness og rotmos
En real søndagsmiddag med lam, øl og bakt hvitløk. What´s not to like? Lammeskank til to: 2 lammeskanker 1 løk i terninger 1/4 finhakket chili 2 finhakkede hvitløksfedd 3 dl kyllingkraft (eller vann og buljong) 2,5 dl Guiness Rotmos: 1/4 [...]
Reinskav med snøfrisk og sopp
Mmmm…. viltgryte… Til fem personer: 800 gram reinskav 350-400 gram sopp (jeg brukte portobello) 1 nett sjalottløk 1/3 finhakket chili 1 finhakket hvitløksfedd 1 ss brunt sukker 2 bokser snøfrisk (gjerne den med rødløk og timian) 4-6 dl vann, avhengig [...]
Rustikk kyllingpai med glaserte gulrøtter og erter
Ertesuppe med svineknoke
Kjempenkelt, men det tar bare litt tid…. Derfor lager jeg en hel haug når jeg først lager, for dette er mat som tåler å fryses. Ingredienser til 8, eventuelt fire middager for to: 2 små-medium svineknoker (jeg hadde totalt 3 [...]
Aprikoskompott med fløtemelk
Kompott og fløtemelk er en klassiker som jeg alltid har synes vært godt. Det er søtt og finnes ikke sundt, men det smaker godt og har mye god “bestemormat” følelse over seg. Aprikoskompott er enkelt å lage [...]
Lammeribbe med bulgursalat og yoghurtdressing
En litt midtøsteninspirert versjon av lammeribbe, nam nam! Ingredienser til tre: Lammeribbe – det kommer veldig an på hvor mye kjøtt det er på beina, jeg brukte omkring 700 gram tipper jeg Krydder (2 ss paprikapulver, 1 ss spisskummin, 1 [...]