- Hett
- Nytt
Kremet gresskarsuppe
Hvis jeg noen gang skulle være så uheldig at jeg blir tryllet om til et gresskar, da håper jeg virkelig at jeg blir et flaskegresskar. Hvem vil vel være et kulerundt kjempegresskar? Dessuten heter flaskegresskar noe så herlig som «butternut… [...]
Hot chipotlesuppe med mørt svinekjøtt og chorizo
I går ettermiddag dro jeg på butikken (Rema 1000) for å handle. Til stor glede så jeg at butikken solgte svinestek av bog (1,2 kg) til 20 kr. Jeg kjøpte to svinebog og en oksestek (90 kr). Resultatet av den [...]
Pølse med tomatsalat og brokkolimos
I dag er vi nesten litt overveldet. Siden vi la den ut, har over 100 personer nå lastet ned den gratis e-boken vår! Det er jo helt utrolig. Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger fra de som har lastet [...]
Har du hørt historien om de tre små laks?
De endte endte i allefall sine dager på Bollefruas disk. Hun føler at hun svømmer og svømmer og svømmer rundt i et hav av krav og oppgaver for tiden, men hennes mor har sagt at det er sunt å spise [...]
Saftig kyllingsnitzel med auberginekompott og syltet rødløk
Kyllingsnitzel med auberginekompott (oppskrift HER) og syltet rødløk (oppskrift HER) er skikkelig hjemmelaga mat som smaker fantastisk. De nitriste Kyllingsnitzlene som tilbys i butikken er både smakløs, tørr og trist. Lage egne snitzler er derimot en enkel og kjapp affære, så [...]
Kalkungryte med blomkålsalat
I disse dager driver vi med en oppgradering av sidene våre. Ganske Fint har fått en ny og lysere farge, Lavkarbohverdag har fått en e-bok som kan lastes ned gratis, mens begge sidene våre har fått en forbedring av [...]
Lammeskank bressert i bayerøl
Lammekjøtt og da spesielt lammeskank er noe av det beste jeg kan tenke meg av kjøtt. Om du er så heldig å få tak i skank fra kystområdene på vestlandet eller fra Lofoten, så vil jeg påstå vi snakker verdens [...]
Supermat er bløff og lureri, variasjon er det viktigste
Flere eksperter er kritiske til den nye supermat-trenden som herjer. Tusenlappene sitter løst i drømmen om en sunnere kropp.
Supermat er bløff og lureri, variasjon er det viktigste - Fitnessbloggen
Så tårene triller
Lam i høstskrud
Det som tar tid med denne retten er å kutte grønnsakene i biter. Når du er ferdig med det, er det bare å sette herligheten inn i ovnen, skjenke noe godt i glasset og innta sofaen mens du venter. Denne [...]
Paprika- og tomatsuppe
Det aller siste innen slankedietter er 5:2-dietten. Den har gått som en farsott i Sverige, og er i ferd med å få fotfeste her i landet også. Kort fortalt dreier det seg om at man 5 dager i uken [...]
Spansk fredagskos
Jeg kjenner det allerede det øyeblikket vekkerklokka sender ut sin ubarmhjertige alarm og røsker meg ut av skjønnhetssøvnen mandag morgen – forventingen om helg! Det er en sitrende spenning i hele kroppen som kun utløses ved arbeidsdagens slutt fredag ettermiddag…. [...]
Saftig & godt gulrot- og solsikkebrød
Jeg har hatt noen bakerunder før jeg ble skikkelig fornøyd med dette gulrotbrødet, og underveis klarte jeg å snike inn solsikkefrø også. Brødet har blitt en slager i heimen blant både store og små - og selv synes jeg det [...]
Kikerter med curry, lime og kokos- mitt enkle og supergode bidrag til meatfree Monday
Hippiemat, vegetarmat eller rett og slett meatfree Monday. Det siste høres litt fancy ut-, ikke rart at Paul McCartneys datter motedesigneren Stella McCartney frontet en kampanje for akkurat dette noen år tilbake. Hennes mor Linda var en aktiv dyreverner og [...]
Hot chipotlesuppe med mørt svinekjøtt og chorizo
I går ettermiddag dro jeg på butikken (Rema 1000) for å handle. Til stor glede så jeg at butikken solgte svinestek av bog (1,2 kg) til 20 kr. Jeg kjøpte to svinebog og en oksestek (90 kr). Resultatet av den [...]
Nyhuus gard kyllingsuppe med eplemost
Saftig kyllingsnitzel med auberginekompott og syltet rødløk
Kyllingsnitzel med auberginekompott (oppskrift HER) og syltet rødløk (oppskrift HER) er skikkelig hjemmelaga mat som smaker fantastisk. De nitriste Kyllingsnitzlene som tilbys i butikken er både smakløs, tørr og trist. Lage egne snitzler er derimot en enkel og kjapp affære, så [...]
Kremet gresskarsuppe
Hvis jeg noen gang skulle være så uheldig at jeg blir tryllet om til et gresskar, da håper jeg virkelig at jeg blir et flaskegresskar. Hvem vil vel være et kulerundt kjempegresskar? Dessuten heter flaskegresskar noe så herlig som «butternut… [...]
Middag under halvtimen
Jeg er stadig på leit etter den enkle, raske hverdagsmiddagen. Og så bør den være sunn og veldig god. Nå som det er høst, liker jeg spesielt godt rotgrønnsaker. Gjerne alt-i-ett-form. Potet, pastinakk, gulrot og jordskokker har jeg brukt i [...]
Pølse med tomatsalat og brokkolimos
I dag er vi nesten litt overveldet. Siden vi la den ut, har over 100 personer nå lastet ned den gratis e-boken vår! Det er jo helt utrolig. Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger fra de som har lastet [...]
Potetsuppe
Må le litt, for dette er faktisk et forsøk på å gjøre noe ut av en ødelagt potetstappe. Vi glemte bort kjelen med potetene da vi skulle lage stappe, og før vi visste ordet av det var det potetsuppe. Men [...]
Har du hørt historien om de tre små laks?
De endte endte i allefall sine dager på Bollefruas disk. Hun føler at hun svømmer og svømmer og svømmer rundt i et hav av krav og oppgaver for tiden, men hennes mor har sagt at det er sunt å spise [...]
Soltørkede tomater
For at ingen av tomatene vi fikk i kjøkkenhagen i år skulle gå til spille har vi forsøkt å preservere dem så godt vi kan. En av årets vinnere ble hjemmelagede ‘sol’-tørkede tomater. De er riktignok tørket i ovnen og [...]
Kylling og couscous med sprøstekte rotfrukter
Det er virkelig kjappe hverdags som gjelder for tiden, men det trenger ikke å gå ut over kvaliteten av den grunn. Denne kan nytes med god samvittighet. Rotfrukter på sitt beste i sesong, kombinert med mager kylling og couscous. Herligt [...]
Så tårene triller
Enkel blomkålsuppe
Du trenger: 2 stk blomkål 3 dl matfløte 1 terning grønnsaksbuljong Vann Salt, pepper, muskat
Start med å skylle blomkålen [...]
Kalkungryte med blomkålsalat
I disse dager driver vi med en oppgradering av sidene våre. Ganske Fint har fått en ny og lysere farge, Lavkarbohverdag har fått en e-bok som kan lastes ned gratis, mens begge sidene våre har fått en forbedring av [...]
Jordskokkgrateng
I dag lagde jeg jordskokkgrateng som tilbehør til middagen. Passer perfekt på høsten. Det er enkelt å lage, og er et fantastisk tilbehør både til fugl, vilt og kjøtt. Jordskokkgrateng for 2: 400 gram jordskokk skrelles, skyll med vann og [...]
Et rikt mineralrike
Vi trenger mineraler. 4 % av kroppsvekten din består av mineraler. Det er livsviktige, essensielle stoffer som vi må ha tilført via maten vi spiser. Men får vi de mineralene vi trenger via maten da? Og hvor finner vi dem [...]
De beste bloggerne
Vi prøver å finne den beste algoritmen for å vise fram landets beste bloggere. Fortell oss hvilken liste du liker best!
- Camilla Hoel
- lars
- Charls.no
- Hanne & Kari
- Csangolicious
- ENEstående Mat
- Trine ;)
- Annica Om Mat
- Veronica Dalsnes
- Espen Espelund
- bollefrua
- Mona
- Anna W. Blix
- Hege alias Nyte
- Elin Larsen
- persille & basilikum
- Kristine
- mumselibabba
- Kris Gunnars
- Øystein Garnes
- lisevonkrogh
- Marianne J
- Hjemmekokklauget
- Maria U
- Ulrikke Akerbæk
- sunnefristelser
- pepperkverna
- Trine Berge
- Julianne
- HobbyKokken Tor
Liste A
- lars
- Camilla Hoel
- Charls.no
- Hanne & Kari
- ENEstående Mat
- Csangolicious
- Annica Om Mat
- Trine ;)
- Veronica Dalsnes
- Espen Espelund
- Mona
- bollefrua
- Anna W. Blix
- Hege alias Nyte
- persille & basilikum
- Kristine
- Elin Larsen
- Kris Gunnars
- Øystein Garnes
- mumselibabba
- lisevonkrogh
- Hjemmekokklauget
- Marianne J
- Ulrikke Akerbæk
- Maria U
- sunnefristelser
- pepperkverna
- Julianne
- Trine Berge
- HobbyKokken Tor