[MAT] Økonyheter: Olivenoljer fra O&Co

O&Co reiser årlig til ulike områder rundt Middelhavet på søken etter den beste olivenoljen, basert på strenge kriterier for smak og aroma. Her er tre av årets nye oliveniljer, 2 økologiske og 1 biodynamisk dyrket. En fransk, en spansk og en italiensk olivenolje: [...]

Høstgryte med Kantareller

Dette er en kjempegod høstgryte som lages med rødvin og gode råvarer. denne gryten kan stå å småputre i mange timer og kjøtte tblir bare bedre og bedre, eller du kan velge et godt og mørt kjøttstykke så slipper du å bruke mer enn en times tid på gryten. Til en slik rødvinsgryte er det naturligvis godt med litt rødt i glasset også og som de gjør i Frankrike serveres denne med ferske fine bagetter. Til fire [...]

Sprøstekt Andebryst med appelsinsaus, potetstappe og kantarell

And serveres alt for sjeldent i dette landet. Jeg lagde mat til 16 festglade personer i et julebord i går. Halvparten av gjestene var bergensere, en livlig gjeng. Det ble servert en 5 -retter hvor hovedretten var andebryst med sprø… Les ditt oppskriftskort

Dette innlegget Sprøstekt Andebryst [...]

Canard à l’Orange

Helstekt and i appelsinsaus på tradisjonelt fransk vis. Er du så heldig å få en hel And inn på kjøkkenbenken er den franske klassikeren Canard à l’Orange ett godt alternativ, i følge min sønn har den ett kinesisk preg over seg [...]

Boken på vent: “Galgenfrist for Kvinneorkesteret” av Fania Fénelon

  Hver tirsdag har Beathe med bloggen Beathes Bokhylle et innlegg hun kaller boken på vent. Det kan være en bok hun nettopp har kjøpt eller fått, eller en som har stått lenge i bokhyllen, poenget er at hun presenterer [...]

Boeuf Bourgognon a la Julia Child – fransk kjøttgryte med rødvin

Denne kjøttgryten har en sånn “wow-smak”, en dyp, kraftig smak av rødvin, okse og en haug andre nydelige smaker. Dette er en skikkelig klassiker av en oppskrift. Det er ikke bare Boeuf Bourgognon, det er JULIA CHILDs boeuf bourgognon. Det [...]

[MAT] Økonyheter: Olivenoljer fra O&Co

O&Co reiser årlig til ulike områder rundt Middelhavet på søken etter den beste olivenoljen, basert på strenge kriterier for smak og aroma. Her er tre av årets nye oliveniljer, 2 økologiske og 1 biodynamisk dyrket. En fransk, en spansk og en italiensk olivenolje: [...]

Oeufs en cocotte

Eller egg i krukke om du vil. Navnet er fransk og flott, men retten er like enkel å lage som den er raffinert.  Her kommer en herlig eggevariant til frokostbordet eller kanskje som en del av en påskebuffet. I alle [...]