[MAT] Økonyheter: Olivenoljer fra O&Co
O&Co reiser årlig til ulike områder rundt Middelhavet på søken etter den beste olivenoljen, basert på strenge kriterier for smak og aroma. Her er tre av årets nye oliveniljer, 2 økologiske og 1 biodynamisk dyrket. En fransk, en spansk og en italiensk olivenolje: [...]
Croissanter - tusen lag
De fleste må øve seg en god del ganger før de får til croissanter - eller andre ting laget på millefeuille, denne mystiske deigen av “tusen” blad. Om denne oppskriften ikke er helt idiotsikker, er den i alle fall et [...]
Blå er den varmeste fargen (2013)
Blotta for klisjear, søtladen musikk og sminke skildra Blå er den varmeste fargen den første store kjærleiken og seksuelle oppvakinga, vakker og vond på same tid. Eg kan ikkje hugse å ha sett nokon gjer det betre på film.
Test: Hellstrøms Franske Fiskegrateng
Jeg ble selv overrasket når jeg hørte at Hellstrøm hadde kommet med ferdigmat. Hadde ikke han brukt mange år på å slakte nettopp dette? Jeg måtte selvsagt teste disse rettene. For første gang på mange mange år kjøpte jeg ferdigmat.
Høstgryte med Kantareller
Dette er en kjempegod høstgryte som lages med rødvin og gode råvarer. denne gryten kan stå å småputre i mange timer og kjøtte tblir bare bedre og bedre, eller du kan velge et godt og mørt kjøttstykke så slipper du å bruke mer enn en times tid på gryten. Til en slik rødvinsgryte er det naturligvis godt med litt rødt i glasset også og som de gjør i Frankrike serveres denne med ferske fine bagetter. Til fire [...]
Sprøstekt Andebryst med appelsinsaus, potetstappe og kantarell
And serveres alt for sjeldent i dette landet. Jeg lagde mat til 16 festglade personer i et julebord i går. Halvparten av gjestene var bergensere, en livlig gjeng. Det ble servert en 5 -retter hvor hovedretten var andebryst med sprø… Les ditt oppskriftskort
Dette innlegget Sprøstekt Andebryst [...]
Canard à l’Orange
Boken på vent: “Galgenfrist for Kvinneorkesteret” av Fania Fénelon
Hver tirsdag har Beathe med bloggen Beathes Bokhylle et innlegg hun kaller boken på vent. Det kan være en bok hun nettopp har kjøpt eller fått, eller en som har stått lenge i bokhyllen, poenget er at hun presenterer [...]
Fraisier
Jeg kan jo ikke motstå fristelsen, kaken er en [...]
De beste hjemmelagde baguettene jeg har smakt
Ekte franske baguetter tar tid men er verdt bryet
Boeuf Bourgognon a la Julia Child – fransk kjøttgryte med rødvin
Denne kjøttgryten har en sånn “wow-smak”, en dyp, kraftig smak av rødvin, okse og en haug andre nydelige smaker. Dette er en skikkelig klassiker av en oppskrift. Det er ikke bare Boeuf Bourgognon, det er JULIA CHILDs boeuf bourgognon. Det [...]
Skal det være en hverdagsmykner?
Jeg sitter og blar i leksepermen til Junior. Den permen han har med hjem hver dag som inneholder leksene han får i fransk, matematikk og naturfag. Som jeg har skrevet om før her inne, så har de ikke skolebøker her [...]
Eltefritt brød
Et tips som er gjennomgåendde når proffe og kjente bakere skal fotelle hva som er viktig for å få et …
Fortsett lesing »
Påskeomelett fra Frankrike
Her skal det være søt omelett, altså en dessertvariant.
Du kan lage en kjempeenkel variant hvor du har sukker i omeletten og steker den som vanlig, flamberer før servering, [...]
Grillet rødvinsmarinert høyrygg og bibringe av okse – Le chef d’oeuvre du boeuf
Vi i matpreik er tilbake, og vi er back in black som det heter. Denne gangen med et grillprosjekt som jeg og Anders sparket igang her en ettermiddag. Kveldene hadde fått en noe svalere karakter siden månedskiftet fra Juli. En [...]
[MAT] Økonyheter: Olivenoljer fra O&Co
O&Co reiser årlig til ulike områder rundt Middelhavet på søken etter den beste olivenoljen, basert på strenge kriterier for smak og aroma. Her er tre av årets nye oliveniljer, 2 økologiske og 1 biodynamisk dyrket. En fransk, en spansk og en italiensk olivenolje: [...]
Salade Niçoise: tunfisksalat fra Nice med vinaigrette
Salade Niçoise (som altså betyr Nice-salat) bringer fram mange gode reiseminner for meg. Spesielt husker jeg en sykkeltur i Provence der jeg bestilte Salade Niçoise til [...]
Restaurantanbefaling Paris
Vi har hatt en fantastisk tur til Paris, og når man er på tur må man selvfølgelig spise masse god mat! (Og spesielt når man er i Frankrike!)Som nevnt tidligere er det [...]
Croissanter - tusen lag
De fleste må øve seg en god del ganger før de får til croissanter - eller andre ting laget på millefeuille, denne mystiske deigen av “tusen” blad. Om denne oppskriften ikke er helt idiotsikker, er den i alle fall et [...]
Oeufs en cocotte
Eller egg i krukke om du vil. Navnet er fransk og flott, men retten er like enkel å lage som den er raffinert. Her kommer en herlig eggevariant til frokostbordet eller kanskje som en del av en påskebuffet. I alle [...]
Fransk sjokolade fristelse
Hvis du bytter ut smøret med ett melkefritt altrenativ vil denne kaken være gluten og melkefri Til denne oppskriften trenger du: 250 g Mørk 71% sjokolade av god kvalitet 230 g Smør 100 g Sukker 5 Egg 2 ss Sitronsaft [...]
PåskeMakroner med Lemon Curd og Sjokoladekrem
Hva med å lage noen lekre små makroner til påskekosen? jeg har prøvd og feilet litt før jeg endelig klarte å få til makronene og har skjønt at både konsistens på røren, tolmodighet, temperatur og teknikk har mye å si, [...]
Bokhyllelesing: Jules Verne
Det har nylig vært andre runde i Bjørgs lesesirkel, og fordi jeg henger litt etter med det meste for tida, har jeg verken fått lest noe eller skrevet om boka før nå. Temaet denne gangen var ei bok [...]
Med livet foran seg
Det som er litt kjipt med leseplaner, er at de ikke alltid blir fulgt. I mars for eksempel, skulle jeg lese både Margaret Atwood og Doris Lessing. Men det skjedde ikke, jeg fant ikke tonen med verken Margaret eller [...]
Harry Potter snakker ikke fransk!
Junior (8) og jeg er alene hjemme. Far i huset er på jobbreise, og lillesøster (5) har dratt av gårde på leirskole med klassen sin. Litt tidlig, tenker du kanskje? Nei da. Allerede i andre klasse på førskolen, da hun [...]
Kvinner her til lands
Har nettopp fått lov til å gi barna sine sitt eget etternavn. Frem til i fjor var dette ulovlig dersom barnas far var kjent. Og når jeg leser kommentarer i enkelte fora, er det ganske mange som fortsatt synes det [...]
KYLLING I HVITVIN MED SØTPOTETGNOCCHI (Coq au vin) Dansk/norsk matbloggerutfordring
Denne oppskriften er et resultat av en dansknorsk utfordring jeg har deltatt i. Utfordringen gikk ut på at jeg fikk tildelt en dansk matblogg hvor jeg så skulle velge en oppskrift og deretter spleise den med en av mine egne oppskrifter som allerede var publisert. [...]
CAMILLAS LANGE NETTER av Mona Høvring
Test: Hellstrøms Franske Fiskegrateng
Jeg ble selv overrasket når jeg hørte at Hellstrøm hadde kommet med ferdigmat. Hadde ikke han brukt mange år på å slakte nettopp dette? Jeg måtte selvsagt teste disse rettene. For første gang på mange mange år kjøpte jeg ferdigmat.
Løksuppe
Tradisjonell fransk løksuppe er et godt eksempel på hvordan de mest beskjedne ingredienser kan bli en deilig rett, bare ved å tilføre litt tid og kjærlighet. Masse løk, god kraft og god tid er det viktigste.
Hovedingrediensen
Til to som hovedrett eller [...]