Mama Robertas Supremo de Bacalhau

Her kommer en ny Cooking With Mama-oppskrift fra brasilianske Mama Roberta! At min egen mamma er helt vilt god til å lage bacalao, var jeg klar over. Jeg var forsåvidt også klar over at bacalao kan lages på utallige måter, [...]

Laks med sennepssirup og bakte hvitløkspoteter

Jeg tenkte at det var på tide med en real fiskemiddag blant all den kreative julebaksten; Laks med sennepssirup og hasselnøtter Sett ovnen på 200 grader. Fordel småpoteter i en ildfast form med litt olje, hvitløkskrydder, urtesalt og pepper – [...]

Deilig fiskesuppe

Ingredienser: Løk Hvitløk Gulrøtter Vårløk Matfløte Hvitvin Kraft fra blåskjell Torsk Muslinger Blåskjell Salt, pepper, cayennepepper Slik gjør du: Fres løk og hvitløk sammen. Skjellene gjøres klar, kast de som ikke åpnes. Behold kraften! Kok opp fløte, vin og kraft. Legg i ferdigkuttede grønnsakene, tilsett de ferdigåpnet skjellene. La fisken trekke før servering. Serveres med et [...]

Nigiri med laks

Sushiserien på bloggen fortsetter og her kommer oppskrift på hvordan du lager nigiri sushi.  Dette trenger du (2 personer): 1 porsjon sushiris 200 g laksefilet, uten skinn og ben Server med wasabi, soyasaus og syltet ingefær. Slik gjør du: Skjær laksen i 2-3 mm tynne skiver. Fukt [...]

Torsk i form

Ingredienser 400 gram torskefilet  salt sitron Tomatsaus 1 stk løk  3 fedd hvitløk  1 stk paprika, rød  1 squash 0,5 - 1 stk chili, rød 3 ss olje  1 boks hermetiske tomater, grovhakkete  1 lite glass svart oliven 1 basilikumplante Skjær opp løk og hvitløk (i tynne skiver).  Paprika og squash skjæres i biter/terninger Chilien finhakkes. [...]

Den røde fiskesuppa

…er helt klart en av mine favoritter de siste 20 årene. Den er superenkel, rask, trenger ikke være så dyr og kan dresses opp eller ned, alt ettersom. En mandagsvariant kan kanskje bare inneholde, foruten de faste ingrediensene man trenger, [...]