Torsk i tomat med sitron og laubærblader
Improvisert og helt nydelig i smak. Enkelt og greit, torsk i tomat. Nok en dag hvor det var om og gjøre å få middagen raskt på bordet. Tomatsausen har jeg rundet av med laubærblader og sitron, i tillegg har sausen [...]
Lutefisk med ertepuré, bacon, lutefisksaus og amadinepoteter ~*♥*~
Lutefisk lages fra tørrfisk eller klippfisk som blir behandlet med lut i en spesiell prosess. Fisken blir først lagt i bløt i kaldt vann i fem–seks dager, med daglig skifte av vannet. Den vannmettede fisken blir så lagt i bløt [...]
Kveite med sandefjordsmør, amandinepotet og glasert gulrot.
Kveite er virkelig en særdeles god fisk, og sammen med sandefjordsmør er den rett og slett perfekt!
Først og fremst er det viktig at fisken er fersk. Som en tommefingerregel kan man si at fersk fisk ikke skal lukte fisk. Hvis [...]
Mama Robertas Supremo de Bacalhau
Her kommer en ny Cooking With Mama-oppskrift fra brasilianske Mama Roberta! At min egen mamma er helt vilt god til å lage bacalao, var jeg klar over. Jeg var forsåvidt også klar over at bacalao kan lages på utallige måter, [...]
Sild i dill og noe til
Sild hører julen til «Spis sild så blir du snill « hørte jeg alltid når jeg var liten. Jeg er usikker på hva silden gjør med humøret men omega tre og det vi trenger for å holde oss friske i [...]
Hirsepanert laks
For noen dager siden laget jeg panert laks til middag, og istedenfor å bruke brødkrum (som er mest vanlig til panering) hadde jeg lyst å gjøre en liten vri. Jeg benyttet hirseflak, og det ble kjempe godt! Tilbehøret kan selvsagt [...]
Steinbit orange med grønnsaker & svart tajarinpasta ♫
Taco República
To bilder i veldig dårlig kvalitet av veldig god mat. Tidligere i uka spiste jeg på Taco República i Torggata. Det var helt fantastisk! Ekte meksikansk taco i Oslo med en matfilosofi jeg kan digge. De bruker kortreist og økologisk [...]
Laks med sennepssirup og bakte hvitløkspoteter
Jeg tenkte at det var på tide med en real fiskemiddag blant all den kreative julebaksten; Laks med sennepssirup og hasselnøtter Sett ovnen på 200 grader. Fordel småpoteter i en ildfast form med litt olje, hvitløkskrydder, urtesalt og pepper – [...]
Mandelpotetblinis med rakfisk, pepperrotkrem og lynsyltede rødbeter
En gang i året har jeg rakfisklag. Den eneste gjesten tilstede er meg selv. Dette er fordi mannen min ikke liker rakfisk, og fordi jeg nyter å spise den alene. Jeg har alltid spist rakfisk og vanligvis spiser jeg den [...]
Fiskehandlaren sine fiskekaker
La meg smake fiskekakene dine, så skal eg fortelje kven du er. Mange norske fiskematprodusentar er minst like opptatt av inntening som kvalitet. Min fiskehandlar lager fabelaktige fiskekaker, og er så opptatt av at kundane skal ete sunn mat frå [...]
Omvendt Bacalao
Klippfisk er kanskje noe av det aller beste jeg vet. Lenge var klippfisk… Les mer
Sei med dampet kål og karamellisert løk
Fersk fisk, ihvertfall en gang i uken gjør livet litt enklere:) Her en alldeles nydelig sei servert med karamelisert løk og smørdampet kål. Kjapt, enkelt og bare fantastisk godt! Ingredienser 6 pers ca 1,2 kg sei 3 stk gule løk [...]
Ovnsbakt torsk med bacon og klementin
I dag fikk jeg tak i virkelig flott torskefilet i fiskedisken. Vinteren er generelt en god tid for sjømat, med kaldt og næringsrikt hav, det gir gode & smakfulle råvarer. Torskefileten ble innbydende kritthvit og flakende etter ovnsbaking… Det blir [...]
Rakfisk !! c",)
Rakfisk er en mattradisjon som kan spores tilbake til middelalderen. Navnet rakfisk er brukt så tidlig som 1348 og er nok enda eldre. Tidligere ble det laget store mengder rakfisk i Trøndelag, Møre og Romsdal og Nord-Norge. Etter en lang [...]
Laksefilét med cottagecheese, mango og avocado
Her får du en ny og deilig lakserett med få kalorier. Det er mange fiskeretter på bloggen rett og slett fordi jeg elsker fisk og spiser det gjerne flere ganger i uken. Det er ikke så ofte jeg pannesteker [...]
Bakt torsk med egg, bacon og ertepuré
Hvis barn ikke har så lyst på fisk kan det være smart å knytte det opp mot noe annet de [...]
Crispy fisketaco med chili- og paprikaslaw
Når mannen som ikke er spesielt glad i fisk sier at dette var favoritten denne uka, da vet du at du har gjort noe rett. Ingredienser til to: 3 ørretfileter, skåret i 6-8 biter (på størrelse med en liten fiskepinne) [...]
Toscansk bønnegryte
Dette er en skikkelig varmende og næringsrik gryte som passer perfekt nå på vinteren. Smakene minner meg om Toscana, så slik fikk retten navnet sitt. Gryta blir bare bedre jo lenger den står, så lag dobbel porsjon og bruk den [...]
Deilig fiskesuppe
Nigiri med laks
Sushiserien på bloggen fortsetter og her kommer oppskrift på hvordan du lager nigiri sushi. Dette trenger du (2 personer): 1 porsjon sushiris 200 g laksefilet, uten skinn og ben Server med wasabi, soyasaus og syltet ingefær. Slik gjør du: Skjær laksen i 2-3 mm tynne skiver. Fukt [...]
Uer med crunchy thaisalat
Luksus i hverdagen med thai inspirert uerfilet og crunchy salat Sesamfrø og søtlig dressing, blant annet, er også med på å gjøre det hele enda mer thai aktig i smak.
Torsk i form
Kinesisk marinert Laks med Grønt og Soyanudler
Marinert Laks 4 pers 500 g [...]
Den røde fiskesuppa
…er helt klart en av mine favoritter de siste 20 årene. Den er superenkel, rask, trenger ikke være så dyr og kan dresses opp eller ned, alt ettersom. En mandagsvariant kan kanskje bare inneholde, foruten de faste ingrediensene man trenger, [...]
Skrei på jomfrusaus-jakt
Ettersom skreien skrider innover til kysten i Lofoten for å gyte og reprodusere seg i vinterhalvåret, er det heilt på sin plass å ta imot torsken med ekte, heimelagd jomfrusaus. Januar og dei tradisjonelt kaldaste vintermånadane er den aller beste [...]
Dinner Club @ Sabi Sushi Hinna (Stavanger)
Torsdag 23. januar var det klart for Dinner Club på Sabi Sushi Hinna. Kjøkkensjef Tony Martin på Tango, Stavangers kanskje fremste gourmet-restaurant, var hyret inn som gjestekokk for anledningen. Sabi Sushi har planer om å arrangere flere slike Dinner Club-kvelder, [...]
Fiskekaker med fisk!
Hjemmelagede fiskekaker slår industriproduserte både på smak og fiskeinnhold, I hjemmelagede fiskekaker er det tilnærmet 100 % fisk. Hjemme kan man også tilpasse fiskekakene slik at alle i familien kan spise de. Barn liker definitivt fiskekaker bedre enn kokt [...]
Skrei mølje
Fiskelever er supermat i en klasse for seg. Det ser kanskje lite fristende ut, men godt er det!
Maki med laks, agurk og mango
Sushi er faktastisk. Hjemmelaget sushi er genialt. Sett av kvelden sammen med hyggelig selskap og kos dere med matlaging og spising. Det er perfekt. Ikke er det vanskelig heller. Det krever bare litt tolmodighet og litt øvelse. Ha en super [...]